roaccutane herstel

Roaccutane: na 6 maanden (herstel)

De vraag of ik mijn ervaring en bijwerking(en) wil blijven delen met roaccutane, ontvang ik nog wekelijks. Vraag je je nu af? Waarom ben je gestart met Roaccutane, zan? Lees dan even de eerste blog! Je kan ook de blog na een maand lezen. Ook heb ik nog een blog van een van de laatste maand.

Mocht je de before / na foto willen zien? Zie de blog van de laatste maand.

We zijn nu 6 maanden verder, en wat was ik blij om te stoppen. De laatste dag was ‘3e kerstdag’. Mijn huid werd met de maand prachtiger, maar ik was moe/vermoeid, en mentaal heel erg klaar. Ik was ‘mezelf’, mijn energieke ik, aardig verloren in de 10 maanden. Logisch, want het is ook echt zware medicatie. De laatste bloedwaarden, waren ook allemaal tegen de ondergrens aan. Wat ook de klachten ‘erger’ maakte. Wil je weten, wat ik er precies van merkte? Zie de vorige blog.

Hoe is het nu?

Mijn huid is prachtig, en wat was ik bang in het begin. Komt het terug? Moet ik dan weer opnieuw starten? Iets wat ik ook echt niet graag meer wil. Maar na 6 maanden, kan ik wel zeggen, dat ik heel blij ben. Wat heb ik de afgelopen 6 maanden gemerkt:

  • Positief gevoel in de ochtend, bij het zien van je huid. Zo fijn, om ‘zelfverzekerd’ wakker te worden.
  • Na enkele maanden nam mijn energie weer toe
  • Soms een kleine ontsteking rond mijn menstruatie. Wat ik totaal niet erg vind, want het is echt een mini.
  • Mijn huid was de eerste maanden nog wel gevoelig, en daardoor heb ik ook tot de max. aantal maanden weer gewacht tot gezichtsbehandelingen/overige behandelingen.
  • Heel veel zin in de zomer, want geen een ontsteking meer op mijn rug. Behalve een paar littekens, durf ik nu geruster een bikini/top aan te doen.

Positive vibes

Op internet lees je vooral veel slechte/nare verhalen over roaccutane. Hierbij raad ik het zeker nog niet aan, want het is en blijft zware medicatie. Overleg dus altijd met een dermatoloog, en start niet zomaar. Ik wil een positief verhaal delen, en ik ben heel blij dat ik de stap vorig jaar heb genomen. Het heeft mij heel erg geholpen in mijn zelfvertrouwen en mijn zelfbeeld.

Mocht je vragen hebben, kan je mij altijd een bericht sturen.

recent posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

lactosevrijvetten sporter