computer-desk-laptop-stethoscope-48604

Start Roaccutane + tips

Nooit had ik verwacht dat ik zoveel reacties zou krijgen op mijn roaccutane Instagram story. Het maakt duidelijk ook wat los bij mensen, en vooral ook met veel lieve woorden, maar ook de ergste horrorverhalen of verwijten. Ik kreeg een aantal keer de vraag of ik de tips wilde delen, en ook of ik het gehele traject wil delen, maar ook veel (hopelijk goedbedoelde) adviezen. Dus, in deze blog waarom mijn keuze uitgebreider en de tips!

Waarom start ik met roaccutane?

Mijn huid is sinds mijn tienerjaren nog niet rustig geweest. Je hebt altijd periodes die beter gaan, dan andere perioden. Hierdoor accepteer je het, probeer je veel uit met voeding en supplementen en dat sukkelt dan een paar jaar door. Overigens zit de uitslag/acne voornamelijk bij mij op mijn rug. Ook op mijn gezicht, maar dit kan ik soort van meer accepteren en goed verzorgen dan mijn rug.

In 2018 had ik mijn laatste bikini fitness wedstrijd, een periode waar ik meer dan een kilogram groente at op een dag, veel bewoog, goed sliep, en eigenlijk alles zo optimaal mogelijk indeelde. Maar mijn uitslag? Dat werd eigenlijk steeds erger. Ik ging er eigenlijk vanuit dat het hierdoor alleen maar beter zou gaan, maar averechts.

En balen? Ja, dat bleef ik zeker doen. De ontstekingen doen niet alleen zeer, maar mentaal doet het ook iets met je. Ik tik bijna de 28 jaar aan, ik heb de afgelopen jaar zoveel geprobeerd, en toch krijg je je huid niet mooi en daar baal je van. En deze ‘baal-momenten’ bleef ik maar hebben, maar ik kreeg ook soms opmerkingen. Een opmerking, welke ik regelmatig kreeg in de gym: ”Zo, wat gebruik jij wel niet?’ tot andere opmerkingen bijvoorbeeld tijdens het uitgaan. Het zijn maar kleine opmerkingen door andere personen, maar uiteindelijk telt dit wel voor jezelf op. Hierdoor draag ik al jaren geen top meer tijdens het uitgaan, check ik altijd mijn rug eerst voordat ik een top aandoe naar de gym en laat ik bijv. mijn rug alleen insmeren door vriendinnen. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

De keuze? Echt voor mezelf, dat ik chill in bikini kan rondlopen en in een top op het terras kan zitten. Dat het kut spul is, dat weten we allemaal. Maar hopelijk ben ik wel na dit traject van de pijnlijke huid af, en geeft het mentaal ook meer rust. Dus stiekem heb ik er ook nog soort van zin in? Hoe kut de bijwerkingen ook kunnen zijn. Maar hey! Daarom vroeg ik om tips. Hierdoor kan ik mij goed ‘voorbereiden’!

De tips via story

First of all, thanksssss! Jullie zijn helden, want zoveel berichten! Onderstaand zal ik even de tips benoemen, welke ik heb gekregen:

 1. Drink voldoende! Verdubbel je vochtinname minimaal (ik ben benieuwd)
 2. Flinke voorraad vaseline inslaan. Ook verschillende formaten, zodat je het ook makkelijk in je tas kan meenemen.
 3. Dagcreme van La Roche Posay (heel vaak gehad deze tip!) – De Effaclar H
 4. Purol
 5. Nivea soft
 6. Bepanthen baby zalf
 7. De dode zee dag/nacht creme van de Holland & Barrett

Ik denk dat voor iedereen wat anders werkt, en wat fijn is op dat moment. Ik heb in ieder geval de producten van La Roche Posay al besteld. Deze tip kwam echt te vaak voorbij en is ook speciaal ontwikkeld in combinatie met de medicatie.

Ik ben nerveus, zenuwachtig, enthouisiast en beetje bang tegelijk. Maar let’s go! Maandag start ik. Eerst nog even een weekendje dansen!

recent posts

Comments
 • Stijn van Willigen
  Beantwoorden

  Mooi stuk. Dit wondermiddel heeft uiteraard ook een donkere kant. Zelf kampte ik ook jaren met acne, en roaccutane was “mijn oplossing”. Tot die tijd zette ik mijn leven jaren op ‘pauze’ om mijn acne-probleem op te lossen.

  Afgelopen jaren merkte ik wel dat 10-20 mg per dag genoeg voor me was, en nu gebruik ik roa al een jaar niet meer. Misschien voor jou iets om aan te denken?

  Heel mooi dat je dit online zet.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.