over mij

'normaal doen' is al goeg genoeg om je doel te bereiken!

NOT YOUR TYPICAL DIETICIan

Mijn naam is Zanna Hofstede, en samen met jou wil ik je sportieve doelen bereiken zonder lastige compromissen te hoeven sluiten. Als sportdiëtist met een passie voor zowel CrossFit als duursporten begrijp ik de uitdagingen waar jij voor staat. Mijn eigen ervaringen met maag-darmklachten en mijn liefde voor sport hebben mij gevormd tot de diëtist die ik vandaag ben.

In 2018 studeerde ik af als sportdiëtist, en in 2023 behaalde ik mijn master in Gezondheidswetenschappen om mijn kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen. Dit stelt me in staat om wetenschappelijk onderbouwde adviezen te geven die jouw prestaties kunnen verbeteren en/of optimaliseren.

Veel mensen associëren een diëtist met een negatief beeld. Wat ik je wil laten zien, is dat niet alle diëtisten volgens dit stereotype werken. Ik sta open voor innovaties, nieuwe inzichten, onderzoeken en zeker ook feedback. In plaats van altijd de standaardregels te volgen, zet ik deze om in een leefbaar duurzaam proces dat op jou is afgestemd. 

Waarom werd ik diëtist?

Ook ik heb een verhaal

Als kind was ik altijd al actief en gepassioneerd over beweging. Sport bracht me niet alleen fysieke energie, maar ook mentale rust. Echter, tot mijn 20e worstelde ik met vermoeidheid en chronische buikpijn. Artsen schreven dit toe aan te veel sporten, maar mijn moeder en ik wisten dat het probleem dieper lag: in mijn voeding.

Na jaren van experimenteren in voeding, kwam de arts met een nieuwe ontwikkel: het FODMAP-dieet. Dit ‘dieet’ is speciaal ontwikkeld voor mensen met Prikkelbare-Darm-Syndroom (PDS). Binnen een week verdwenen mijn klachten volledig. Deze ontwikkeling inspireerde me om me verder te verdiepen in voeding. Het was duidelijk waarom voeding zo’n belangrijke rol in mijn leven speelde en waarom ik mijn kennis wilde delen met anderen die soortgelijke uitdagingen ervaren.

 

Mijn missie

Mijn missie is simpel: jou helpen een gezond en gebalanceerd leven te leiden, ongeacht je sportieve doelen of maag-darmklachten. Ik geloof niet in one-size-fits-all oplossingen. Mijn aanpak is persoonlijk en praktisch, gericht op wat voor jou werkt en wat haalbaar is in jouw dagelijks leven.

wat kan je verwachten?

Bij mij krijg je geen standaard dieetadvies. Ik vertaal mijn expertise in maag-darmklachten en sportvoeding naar praktische voedingsplannen die zijn afgestemd op jouw behoeften. Of je nu een CrossFitter bent die op zoek is naar optimale prestaties zonder blessures, of een duursporter die zijn energie wil maximaliseren tijdens lange afstanden, ik sta klaar om je te helpen. Als je een andere sport doet, ben je ook meer dan welkom natuurlijk! 

Hoe werk ik?

Mijn aanpak combineert wetenschappelijke kennis met persoonlijke begeleiding. Via 1-op-1 coaching werk ik samen met je om een voedingsplan te ontwikkelen dat niet alleen effectief is, maar ook aansluit bij hun persoonlijke behoeften en doelen. Ik focus op het voeden van het lichaam, niet alleen op vullen, en streef naar een gezond ritme en evenwicht in ieders leven.

kookboeken favoriet

Paar leuke feitjes over mij!

1. Mijn favoriete sporten vroeger: tennis, dansen en kunstschaatsen. Op dit moment: CrossFit, HYROX trainingen, hardlopen maar ook voor de rust yoga.

2. Ik eet zelf glutenvrij en ik hou van bakken, en dat kan van een bananenbrood zijn maar ook taart.  Het hoeft van mij ook niet supergezond te zijn. Balans = key!

3. Ik hou van ’s-ochtends een rondje wandelen om de dag te starten. Daarom hebben wij vaak een logee-hondje, en luister ik mega veel luisterboeken! 

En heb jij het tot het einde gehaald? Dan ben ik ook benieuwd! Wie ben jij? Wat is je vraag? En hoe kan ik je helpen? Vertel me wat je uitdagingen zijn en laten we samen kijken of we een klik hebben en iets voor elkaar kunnen betekenen. Misschien heb je ergens het gevoel dat ik je op een bepaalde manier verder kan helpen. 

Laat het me weten door onderstaand contact formulier in te vullen.