roaccutane bijwerking

Een roaccutane update

De vraag of ik mijn ervaring en bijwerking(en) wil blijven delen met Roaccutane, ontvang ik nog wekelijks. Vraag je je nu af? Waarom ben je gestart met Roaccutane, zan? Lees dan even de vorige blog!

Ik heb foto’s gemaakt van mijn gezicht zonder make-up, wil je dit niet zien, scroll dan gewoon niet naar beneden 🙂

We zijn nu precies een maand verder. Ik vind het super fijn dat het ziekenhuis je ook goed onder controle houdt, en dat er bloedtesten worden gedaan. Vorige week, door Corona, een telefonische afspraak gehad, en de stand van zaken besproken. En ik moet eerlijk bekennen, het gaat best goed. Ik heb een paar bijwerkingen die ik momenteel ervaar, maar ik kan prima met deze bijwerkingen omgaan.

Mijn (nog korte) lijstje

Over de bijwerkingen was ik het meest zenuwachtig met de start van de medicatie. Wat kan ik verwachten? Welke bijwerkingen ga ik krijgen? En blijf ik me ook nog wel goed voelen? Vanaf dag 1 ben ik eigenlijk gaan smeren (huid/lippen/handen), let ik op dat ik voldoende slaap en probeer ik ook zo ‘goed’ mogelijk te eten.

Welke ‘bijwerkingen’ heb ik?

  • Mijn lippen zijn een stuk droger, en mijn huid ook iets. Maar dit smeer ik gewoon lekker in! Niet extreem veel last van (gelukkig)
  • Dorst!
  • Hoe vaak ik mijn haren waste voor de medicatie, hoe weinig ik dit nu kan doen. Herkent iemand dit? Ik vind het opzich best ‘relax’.
  • Ik merk dat ik iets minder snel herstel. Ik heb soms last van spierpijn of ik verzuur iets sneller tijdens het trainen.
  • Ook tijdens het fietsen, ben ik kortademig. Dus ik fiets gewoon wat langzamer, probleem opgelost (ha-ha).
  • In de avond merk ik vooral dat ik echt moe ben. Hoe makkelijk ik eerst tot 12 wakker kon blijven, ga ik nu vaak rond 10 uur naar bed en slaap ik gelijk.
  • Mijn huid is een stuk gevoeliger geworden. Ik was afgelopen week bijvoorbeeld al verbrand met een kleine wandeling buiten (oeps), en douche ik niet meer zo ‘warm’ aka ‘bloedheet’, als dat ik altijd deed.
  • De ontstekingen die ik nu krijg, doen ook wat meer ‘pijn’, doordat de huid zo droog is. Hierdoor smeer ik meerdere keren op een dag dagcreme op. Ook opgelost!

Conclusie

Ik zie het vooral allemaal erg positief, en zie het ook echt als een periode waarin ik goed voor mezelf wil zorgen. Heb ik meer slaap nodig? Oke, dan ga ik gewoon lekker op tijd naar bed. Voelt een training niet relax? Dan ga ik gewoon wat anders doen. Ik probeer nu meer naar mijn lichaam te luisteren, zodat ik het niet nog meer ‘pest’ dan nodig. Ik smeer ongeveer alles nu gewoon lekker in en heb een fijne zonnebrand gekocht voor mijn gezicht, voor als het zonnetje weer schijnt.

Ook heb ik foto’s gemaakt aan de start van de medicatie, en na een maand. Ik zie dat mijn huid een stuk rustiger is overall. De foto’s zijn zonder make-up, en dan zie je ook hoe goed/makkelijk ik het kon ‘verbergen’ met make-up in mijn gezicht. Ook mijn rug is een stuk rustiger qua ontstekingen. Dus pretty happy! Let’s go voor meerder maanden!

recent posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.