zanna_ae48

Hoe kan ik eiwitpoeder nog meer gebruiken?

Eiwitpoeder wordt voornamelijk gebruikt door sporters om de verhoogde eiwitbehoefte te behalen, en in een shake vorm met water of (plantaardige) melk. Zonde, want eigenlijk kan je best veel met eiwitpoeder en kan je het ook op andere manier verwerken. In deze blog vertel ik hoe jij eiwitpoeder meer kan toepassen! 🙂 Hoe zou jij eiwitpoeder eens willen gebruiken?

Er zijn een tal van mogelijkheden, maar ik ben fan van de volgende vier ideeën.

Eiwitpoeder, maar dan we gebruiken het op een andere manier!

  1. Yoghurt
    • Je kan eventueel eiwitpoeder aan je (plantaardige) yoghurt toevoegen. De yoghurt wordt hierdoor wat dikker/compacter en je hebt gelijk een versterking van smaak. Kies bijvoorbeeld dan voor chocolade/banaan of cookies & cream.
  2. Havermout
  3. Pannenkoeken
    • Iedereen houdt van pannenkoeken, en maak je ze in het weekend? Voeg dan een schep eiwitpoeder erbij! Hierdoor heb je en je pannenkoeken, en weer extra eiwitten! Een recept voor pannenkoeken? Kijk even hier!
  4. Smoothie
    • Dit is eigenlijk mijn meest favoriet om eiwitpoeder in te verwerken. Je kan hiervoor ook gewoon een naturel smaak kiezen. Je kan ervoor kiezen om een smoothie te maken, of een smoothie bowl. Bij een naturel smaak, is het van belang dat je smaakvol fruit toevoegt, zoals gemixt zomerfruit en een stuk groente, zoals courgette. Je kan er ook voor kiezen om de smaak banaan/aardbei toe te voegen! Verder vind ik de combi naturel smaak proteïne, ananas en spinazie, echt een top combinatie. Door het te mengen, wordt de smoothie dikker en proef je niet of weinig de smaak van eiwitpoeder.

Hoe vind jij het fijn om het te gebruiken? In de blog kan je verschillende recepten vinden op mijn website, waar ik eiwitpoeder in heb gebruikt! Ik drink het nooit als een ‘normale’ shake, maar verwerk het altijd in een recept. Tipje van de sluier? Binnenkort komt er ook een bananenbrood aan met eiwitpoeder! Deze kan namelijk niet ontbreken in mijn bananenbrood-collectie.

recent posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

roaccutane bijwerking