studioannemarije-zanna.web-14

Beta-alanine en sporters

Krijg je soms een gek gekriebel van pre-workout? En ben je benieuwd naar de werking van beta-alanine, lees dan door :)! 

Wat is Beta-alanine?

Beta-alanine is een niet-essentieel aminozuur dat van nature in het lichaam wordt aangemaakt en ook via de voeding of als voedingssupplement kan worden verkregen. Het wordt door het lichaam gebruikt om carnosine te produceren, een verbinding die helpt om zuur in spierweefsel te bufferen en de trainingsprestaties kan verbeteren, met name intensieve training en duurtraining.

Wanneer bèta-alanine als supplement wordt ingenomen, kan het in de spieren worden omgezet in carnosine, wat kan leiden tot een verhoging van het carnosinegehalte in de spieren. Deze toename van het carnosinegehalte kan helpen het begin van spiervermoeidheid uit te stellen, het uithoudingsvermogen en de spierkracht te verbeteren en spiergroei te bevorderen. Beta-alanine is dan ook populair onder atleten en bodybuilders als een manier om fysieke prestaties te verbeteren, spiermassa en kracht te vergroten en vermoeidheid uit te stellen.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel bèta-alanine voor de meeste volwassenen als veilig wordt beschouwd, hoge doses tintelingen en blozen kunnen veroorzaken, vooral in het gezicht en rond de oren. Weet dan ook, dat je dosis te hoog is! Sommige mensen kunnen ook een jeukende sensatie ervaren, paresthesie genaamd, die meestal tijdelijk en onschadelijk is. Beta-alanine mag niet worden gebruikt door zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, mensen met een allergie voor bèta-alanine en mensen met medische aandoeningen moeten hun zorgverlener raadplegen voordat ze het supplement innemen.

Conclusie

Voor sporters kan het zeker een waardevol supplement zijn. Echter, de piek is pas vanaf 6 tot 7 weken, totdat je er iets van merkt. Beta-alanine bestaat er als capsules, zoals deze: van body & fit capsules of van Pure capsules of je kan een keuze maken voor poeder. Zelf vind ik dat makkelijker, zodat je het gelijk kan combineren met je creatine, en het dan niet snel vergeet. Bijvoorbeeld die van Body & fit of van Pure, een favoriet bij ons

 

recent posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

vetten sporter