Marmer-bananen brood

Marmer bananenbrood

Op mijn website staan nu veel verschillende bananenbroden, en voor mijn gevoel worden deze ook steeds beter. En lekkerder! Dit bananenbrood, was dan ook binnen een dag op. Dus, is deze door de test gekomen? Zeker weten! In het recept heb ik een halve reep Tony Chocolonely amandel-zeezout gebruikt, deze vind ik erg lekker. Maar je kan natuurlijk ook een andere favo chocolade kiezen.

Wat hebben we nodig voor het marmer bananenbrood?

Het bananenbrood heb ik gemaakt in een bakblik, zoals altijd! Je kan het recept altijd nog ‘versieren’ met kokos/chocoladedruppels. Wij eten dit thuis gewoon zo als snack voor het sporten bijvoorbeeld, of als je net even trek hebt voor het eten. Maar mocht jij andere variaties maken, laat het mij weten. Dat vind ik alleen maar leuk!

Marmer-bananen brood

Marmer-bananenbrood

Ingrediënten
  

  • 3 stuks Bananen
  • 3 stuks Eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 50 gram suiker
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 snuf zout
  • 150 gram havermeel
  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram chocolade naar keuze

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Smelt de chocolade in een apart bakje au bain-marie, of smelt het in de magnetron. Laat een beetje afkoelen.
  • Pureer de bananen tot een papje. Voeg de eieren, één voor één, samen met de vanillesuiker en suiker toe. Mix het geheel tot een luchtig beslag.
  • Voeg het amandelmeel, havermeel, bakpoeder, baking soda en zout toe. Meng dit door het beslag tot het helemaal is opgenomen.
  • Spatel ⅓ van het beslag door de gesmolten pure chocolade, en spatel dit even door, totdat de chocolade geheel is opgenomen.
  • Schep telkens een flinke eetlepel beslag in het bakblik, doe dit om en om met het normale beslag, en het chocoladebeslag.
  • Bak het bananebrood in 40 minuten op 180°C graden (boven- en onderwarmte) gaar. Een houten prikker moet er schoon uitkomen.

Ik ben niet de beste food-fotograaf/food blogger, maar ik kan wel lekkere dingen maken! Dat telt, toch? 😉 Dus mocht jij het ook maken, vind ik het leuk als je dat met mij deelt!

Tag mij op IG: @zannahofstede

Wil je nog andere recepten van mij zien? Kijk dan bij recepten, of download mijn receptenboek!

recent posts

Leave a Comment

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.