img_1929

Granola bar

In samenwerking met MadeGood en Holland & Barrett maakte ik tijdens de live webinar op 19 maart een granola bar. Het is een erg makkelijk recept en je kan er ook eindeloos mee variëren! Ik heb deze producten standaard op voorraad, waardoor je snel een makkelijke snack hebt gemaakt. Let wel op, je hebt het zo in elkaar, maar het moet nog wel 1 – 2 uur in de vriezer.

Wat hebben we nodig voor de granola bar?

Ik heb de granola gemaakt in een brownie vorm. Mocht je van bepaalde producten niet houden, dan geef ik je alvast een paar opties hieronder. Ook kan je de ingrediënten natuurlijk aanpassen, als je deze niet in huis hebt, en andere ingrediënten wel. Bijvoorbeeld:

  • Vind je kokos niet zo lekker? Kies dan voor margarine.
  • Ook kan je de kokosrasp vervangen voor bijvoorbeeld zaden.
  • Wil je de chocolade vervangen? Kies dan bijvoorbeeld voor gedroogde vruchten, zoals rozijnen, vijgen etc.
  • Of misschien wil je wel meer chocolade? Dan kan je ook nog cacaopoeder toevoegen.

Granola bar

Ingrediënten
  

Pinda-mengsel

  • 100 gram honing/ahornsiroop
  • 100 gram pindakaas hierbij kan je natuurlijk veel in variëren in verschillende notenpasta’s.
  • 30 gram margarine/kokosolie

Droge ingredienten

  • 140 gram havermout
  • 20 gram lijnzaad/chiazaad
  • 20 gram kokosrasp
  • 70 gram gehakte noten
  • 1 theelepel kaneel
  • snuf zout
  • 50 gram chocolade puur / choco drupels

Instructies
 

  • Doe de ahornsiroop/honing, pindakaas en margarine/kokosolie samen in een pan en smelt op laag vuur tot een gladde massa. Zet het vuur uit en laat het mengsel een paar minuten afkoelen zodat het niet meer te heet wordt. (dit kan overigens ook in de magnetron, mocht je deze hebben)
  • We willen het mengsel daarna iets laten afkoelen, zodat het mengen makkelijker wordt gemaakt.
  • Doe de noten in een keukenmachine en pulseer verschillende keren om ze tot een kruimelige textuur te “hakken” – een paar grotere stukken zijn een goede zaak – meng niet te veel!
  • Heb je geen keukenmachien? Dan kan dit ook met een snijplank + mes.
  • Meng in een grote kom ALLE droge ingrediënten tot de chocolade druppels/stuk chocolade.
  • Voeg het gesmolten pindamgensel toe.
  • Hak de chocolade / voeg de chocoladedruppels toe aan het geheel. En spatel dit erdoorheen. Hou nog wat chocolade over, om mee te versieren.
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier.
  • Spatel het mengsel in de bakvorm en strijk glad.
  • Plaats 1-2 uur in de vriezer
  • Na deze periode, kan je het mooi in repen snijden en ervan genieten!

Tip!

  • Je kunt de granolarepen ongeveer een week bewaren in een afgesloten doos. Het liefst in de koelkast. 
  • Ook kan je de granola repen invriezen.
  • Je kan de granola repen ook verbrokkelen, voor bijvoorbeeld in je kwark of yoghurt ‘s-ochtends.

Ik ben niet de beste food-fotograaf/food blogger, maar ik kan wel lekkere dingen maken! Dat telt, toch? 😉 Dus mocht jij het ook maken, vind ik het leuk als je dat met mij deelt!

Tag mij op IG: @zannahofstede

Wil je nog andere recepten van mij zien? Kijk dan bij recepten, of download mijn receptenboek!

recent posts

Leave a Comment

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marmer-bananen brood