Chocolate chip

Chocolate Chip cheesecake

Cheesecake is bij ons een favoriet in huis, dus bij binnenkomst van de nieuwe bestelling van Bakker Leo Glutenvrij, maakte ik ook bijna gelijk deze cheescake! De nieuwe chocolate chip koeken zijn niet alleen lekker om te snacken, maar ook perfect te gebruiken voor een bodem! De cheesecake is semi-healthy ;)! Ook heb je de chocolate chip cheesecake zo in elkaar gezet, maar de oventijd is wel een stuk langer. Houd hiermee rekening.

Wat hebben we nodig voor de chocolate chip cheesecake?

Ik heb de cheesecake gemaakt in taartvorm van 20 centimeter. Na het afbakken, en het koelen, heb ik de cheesecake versierd met de ‘laatste’ koek uit de verpakking. Dus snoep deze niet op, haha. En met pindakaas en chocolade! Beide heb ik even gesmolten in de magnetron.

chocolate chip cheesecake

Chocolate Chip Cheesecake

Ingrediënten
  

Bodem

 • 1 pak 240 gram (glutenvrije) koeken
 • 50 gram margarine

Vulling

 • 400 gram roomkaas light
 • 125 gram creme fraiche light
 • 100 gram witte basterdsuiker
 • 3 eieren
 • 50 gram amandelmeel

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Ik gebruikte een 20cm diameter vorm. Smelt de rest van boter in een pan of magnetron
 • Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Meng de gesmolten boter erdoor. Verdeel over de bodem van de vorm. Druk goed aan.
 • Meng in een kom de roomkaas, creme fraiche, amandelmeel en suiker.
 • Voeg al kloppend de eieren 1 voor 1 toe. Verdeel over de vorm.
 • Bak de cheesecake in een voorverwarmde over voor 60 min.
 • Je kan na een uur de oven uit doen, en op een kiertje zetten. Laat de cheesecake zo nog een uur staan.
 • Laat nog 2 – 3 uur opstijven in de koelkast.
 • Je kan hem altijd daarna nog versieren met wat chocolade en pindakaas.

Ik ben niet de beste food-fotograaf/food blogger, maar ik kan wel lekkere dingen maken! Dat telt, toch? 😉 Dus mocht jij het ook maken, vind ik het leuk als je dat met mij deelt!

Tag mij op IG: @zannahofstede

Wil je nog andere recepten van mij zien? Kijk dan bij recepten, of download mijn receptenboek!

De post is in samenwerking met Glutenvrij Bakker Leo

recent posts

Leave a Comment

Recept rating
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

speculaas cheesecake