speculaas cheesecake

Glutenvrije speculaas cheesecake

Afgelopen weekend toverde ik een cheesecake weer op tafel. Ik had veel speculaas over van Bakker Leo Glutenvrij, en ik vind het echt zonde om weg te gooien! Daarom had ik voor lunch met vrienden een cheesecake gemaakt, en deze is nog semi-healthy ook ;)! Je hebt de speculaas cheesecake zo in elkaar gezet, maar de oventijd is wel een stuk langer. Houd hiermee rekening.

Wat hebben we nodig voor de glutenvrije speculaas cheesecake?

Ik heb de cheesecake gemaakt in taartvorm

speculaas cheesecake

Glutenvrije speculaas cheesecake

Ingrediënten
  

Vulling

  • 500 gram roomkaas light of kwark met een smaakje
  • 100 gram basterdsuiker (witte)
  • 125 ml sour cream/zure room
  • 3 stuks eieren
  • 2 theelepels koek- en speculaaskruiden

Bodem

  • 250 gram (glutenvrije) speculaaskoeken  (en paar extra voor de versiering)
  • 50 gram margarine

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Verkruimel de speculaasjes in een keukenmachine
  • Smelt ondertussen de margarine, en voeg deze bij de speculaasjes en roer dit door
  • Doe het mengsel op de bodem van de springvorm, maak deze plat met de achterkant van een lepel.

Vulling

  • Doe de roomkaas/kwark, sour cream, koek- en speculaaskruiden en suiker in een kom. Meng het geheel met een mixer tot het goed gemixt is. (proef ook of je het zoet genoeg vindt. Je kan altijd extra suiker of zoetstof toevoegen)
  • Voeg daarna 1 voor 1 de eieren toe. Schep het beslag in de springvorm en zorg dat het mooi verdeeld is.
  • Zet de cheesecake voor ongeveer 60 minuten in de oven. Als de cheesecake na 60 minuten klaar is, dan laat je de ovendeur dicht en laat je de cheesecake in de oven nog minimaal een uur afkoelen. Zo voorkom je hopelijk dat de taart gaat scheuren. Laat de cheesecake daarna nog een tijdje op je aanrecht afkoelen.
  • Als de cheesecake is afgekoeld, kan je deze versieren met de extra speculaas. Ook kan je bijvoorbeeld nog extra versieren met honing.

Ik ben niet de beste food-fotograaf/food blogger, maar ik kan wel lekkere dingen maken! Dat telt, toch? 😉 Dus mocht jij het ook maken, vind ik het leuk als je dat met mij deelt!

Tag mij op IG: @zannahofstede

Wil je nog andere recepten van mij zien? Kijk dan bij recepten, of download mijn receptenboek!

De post is in samenwerking met Glutenvrij Bakker Leo

recent posts

Leave a Comment

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

worteltaart glutenvrij