worteltaart glutenvrij

Worteltaart met banaan

Het is net weer iets anders dan bananenbrood, maar toch had ik weer veel bananen over thuis. Deze worteltaart, je zal het dan ook niet geloven, bevat dan ook banaan! De banaan proef je ook niet zo heel erg, zoals bij een bananenbrood, maar toch zitten ze er in! Ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van deze worteltaart met banaan als ik. De worteltaart met banaan is hier in huis in ieder geval goedgekeurd, ook door iemand die niet glutenvrij eet! Dus dat is altijd een win-win.

worteltaart glutenvrij

Worteltaart met banaan

Ingrediënten
  

  • 3 stuks rijpe bananen
  • 3 stuks eieren
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 100 gram amandelmeel
  • 150 gram havermeel / boekweitmeel / glutenvrije meel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 2 theelepel kaneel
  • 1 snuf zout

Vulling + glazuur

  • 50 gram gedroogde vijgen in stukjes
  • 100 gram walnoten gehakt
  • 75 gram julienne wortel
  • 300 gram roomkaas light
  • 100 gram poedersuiker of zoetstof naar voorkeur

Instructies
 

  • Verwam de oven voor op 180°C graden (boven- en onderwarmte)
  • Pureer de bananen tot een papje. Voeg de eieren, één voor één, samen met de vanillesuiker toe.
  • Voeg het amandelmeel, havermeel, bakpoeder, baking soda, kaneel en zout toe. Meng dit door het beslag tot het helemaal is opgenomen.
  • Spatel de stukjes vijgen, walnoten en wortel door het beslag en verdeel over in een ingevet cakeblik. Strijk glad en strooi naar wens nog extra stukjes walnoten/vijgen eroverheen.
  • Bak de worteltaart in 50 – 60 minuten op 180°C graden (boven- en onderwarmte) gaar. Een houten prikker moet er schoon uitkomen.

Als de worteltaart klaar is, laat deze even afkoelen buiten de oven. Meng met een garde de poedersuiker met de roomkaas tot een geheel. Je kan ervoor kiezen om de worteltaart, (wanneer deze volledig is afgekoeld), door midden te snijden, of je kan het mengsel over de worteltaart heen gieten, en versieren met extra walnoten/vijgenstukjes/wortel.

Ik ben niet de beste food-fotograaf/food blogger, maar ik kan wel lekkere dingen maken! Dat telt, toch? 😉 Dus mocht jij het ook maken, vind ik het leuk als je dat met mij deelt!

Tag mij op IG: @zannahofstede

Je kan meer recepten vinden, onder het kopje ‘recepten’. Ook heb ik enkele gratis downloads!

recent posts

Leave a Comment

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

glutenvrije cheesecake sinterklaas kruidnotenspeculaas cheesecake