rabarber bananenbrood

Rabarber bananenbrood

Rabarber is weer in het seizoen! Je trekt er eerder een vies gezicht bij, dan verlekkerd. Maar je moet het dan ook wel goed op smaak brengen. Rabarber is laag in calorieën en bevat veel vezels, vitamines en mineralen.

Rabarber is een overblijvende plant die bekend staat om zijn uitgesproken smaak en levendige kleuren. Het zijn korte, dikke wortelstokken en hebben driehoekige bladeren en felgekleurde stengels. Hoewel de plant oorspronkelijk werd gebruikt in heel veel vormen van traditionele geneeskunde, is het een populair ingrediënt geworden in een breed scala aan producten, bijvoorbeeld toetjes. Zoals in dit bananenbrood! Hieronder vind je het recept voor de rabarber bananenbrood.

Het recept voor de rabarber compote, kan je hier vinden. Ik heb het bananenbrood gemaakt in een cake vorm.

rabarber bananenbrood

Rabarber bananenbrood

Ingrediënten
  

  • 100 gram rabarber compote zelfgemaakt (zie recept)
  • 3 stuks eieren
  • 3 stuks bananen geprakt
  • 200 gram havermeel of ander meel naar wens
  • ½ theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel vanille extract of poeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 50 gram gehakte nootjes +10 gram topping
  • halve appel in stukjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Maak de rabarber compote. Zie hiervoor het andere recept
  • Prak de bananen in een beslagkom en voeg daarna een voor een de eieren toe. Mis elke keer na toevoegen van een ei.
  • Doe de droge ingrediënten in een andere kom en roer alles door elkaar.
  • Voeg alle ingrediënten inclusief 200 gram afgekoelde rabarbermoes samen.
  • Mix tot een romig deeg.
  • Snij de appel in stukjes, verdeel 3/4 van de stukjes door het beslag heen. Doe dit met een spatel.
  • Leg wat bakpapier in het cakeblik en schep het deeg erin. Strooi nog enkele nootjes en appel stukjes over het bananenbrood.
  • Zet ongeveer 40 minuten in de oven.

De taart is klaar wanneer je een satéprikker droog uit de taart kunt halen, als je deze in het midden van de cake steekt. Is de sateprikker nog een beetje nat? Geef de oven dan nog even een extra swing van elke keer 5 – 10 minuten.

Tip!

Je kan de taart ook nog extra versieren met een extra banaan. Ook kan je het bananen brood invriezen, zodat je altijd een tussendoortje klaar hebt liggen!

Ik ben niet de beste food-fotograaf/food blogger, maar ik kan wel lekkere dingen maken! Dat telt, toch? 😉 Dus mocht jij het ook maken, vind ik het leuk als je dat met mij deelt!

Tag mij op IG: @zannahofstede

Wil je nog andere recepten van mij zien? Kijk dan bij recepten, of download mijn receptenboek!

recent posts

Leave a Comment

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

glutenvrije cheesecake sinterklaas kruidnoten