Liefde voor rabarber, en het is eindelijk weer het seizoen! Bij de groenteboer kwam ik het tegen, en ik had er gelijk zoveel trek in. In veel rabarber recepten zitten veel suikers, doordat het van zichzelf bitter is, en ik was benieuwd of ik het suiker ook kon vervangen voor zoetstoffen. En vet toevallig, kwam net mijn samenwerking met Sukrin binnen, nou top om het gelijk te proberen! Ik ging eerst veilig voor een compote, voordat ik een taart in elkaar gooi.
Verder is rabarber rijk aan ijzer en andere minerale zouten zoals calcium, kalium en magnesium en bevat veel vitamine B1, B2, B6 en C. Rabarber is dus een groente en verkrijgbaar van maart tot augustus. Het bevat per 100 gram ook maar 23 calorieën!!
Hoe maken we compote met rabarber?
Rabarber compote
Ingrediënten
- 200 gram rabarber
- 50 gram sukrin
- 10 gram maizena
- 100 ml water
Instructies
- Maak de rabarber schoon: verwijder de bovenkanten en de onderkanten en trek eventuele harde draden eraf. Spoel de stengels daarna schoon onder de kraan.
- Snijd de rabarber vervolgens in stukken.
- Verwarm 100 ml water in een pan en voeg hier de rabarber en de sukrin aan toe.
- Zet het vuur laag en laat de pan zo’n 30 minuten op het vuur staan. Roer het wel af en toe even door!!
- Los de maïzena op in 2 el koud water en roer totdat het helemaal is opgelost. Voeg dit toe aan de rabarber en laat het geheel nog 5 minuten op het vuur staan.
- Als je rabarber compote klaar is kun je het natuurlijk meteen eten, of je laat het even afkoelen en plaatst het in de koelkast voor een later moment.
Wat zijn de macro’s van de rabarber compote?
Eigenlijk heel simpel. Mocht je gelijk de hoeveelheid opeten, dan is het maar 46 calorieën. Maar ik maakte er bijvoorbeeld een toetje van met 200 gram Alpro go on + de helft van de compote.
Tip!
Mocht je het zoeter willen, of juist minder zoet? Dan kan je er altijd meer of minder bijvoegen. Ik heb het gewoon geproefd tussendoor, tijdens het koken en erna :)!
De post is in samenwerking met Sukrin. Je kan de Sukrin bestellen met 20% korting, met de code: ZANNA20
Enjoy!
Ik ben niet de beste food-fotograaf/food blogger, maar ik kan wel lekkere dingen maken! Dat telt, toch? 😉 Dus mocht jij het ook maken, vind ik het leuk als je dat met mij deelt!
Tag mij op IG: @zannahofstede