img_1130

Glutenvrije wraps

Het is makkelijker dan je verwacht, het maken van wraps. Je kan het met ‘echte’ bloem doen, maar omdat ik glutenvrij eet, gooi ik glutenvrije wraps natuurlijk online! 🙂 Ik maakte uit het recept 2 wraps, enjoy! Laat je mij weten of het is gelukt?

Hoe maak je de glutenvrije wraps?

Glutenvrije wraps

Benodigdheden

  • Beslagkom
  • (hand)mixer met deeghaken of je handen
  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 100 gram Schar Broodmix (mix B)/pizzamix of andere glutenvrije broodmix
  • Extra broodmix/pizzamix voor bestuiven
  • 60 ml warm water
  • 10 ml plantaardige olie
  • Grote snuf zout

Instructies
 

  • Voeg de glutenvrije bloem en zout toe aan een mengkom en roer om te combineren.
  • Giet het water en de olijfolie in de kom met de bloem. Gebruik een lepel om te mengen tot je een kruimelig deeg hebt, kneed dan met je knokkels en hand tot je een glad deeg hebt, gevormd tot een bal. Als het mengsel te droog is, voeg dan een beetje water toe, als het te nat is, bestrooi het dan met extra bloem tot je een glad, zacht deeg hebt.
  • Bestuif je werkoppervlak met bloem en verdeel de bal in twee gelijke stukken.
  • Gebruik een met bloem bestoven deegroller om het deeg uit te rollen tot een zeer dunne cirkelvorm. Bestuif beide zijden van het deeg goed met bloem en draai het regelmatig om terwijl je rolt, om ervoor te zorgen dat het niet aan het oppervlak of de deegroller blijft plakken.
  • Verwarm een anti-aanbakpan op een middelhoog vuur, voeg dan je deeg toe aan de pan zodra deze heet is. Bak ongeveer een minuut, tot er kleine belletjes in het deeg ontstaan, draai dan om en bak nog een minuut aan de andere kant. Draai nog een paar keer om tot het er goed gaar uitziet en er luchtbelletjes zijn gevormd.
  • Verplaats naar een schone theedoek en wikkel het in de doek om uitdroging te voorkomen.
  • Herhaal stappen 4-5 met de tweede bal, en geniet van je wraps! Je kunt ze warm uit de pan eten. Als je ze voor later wilt bewaren, laat ze dan volledig afkoelen in de theedoek, verpak ze dan luchtdicht en geniet er later op de dag van.

Tip!

Ik had de wraps bewaard in de koelkast, en de dag erna pizza’tjes van gemaakt! Ook erg leuk om mee te doen in plaats van dat je deze vult met wat je maar wilt! Zoek je een vulling? Wat denk je van gemarineerde tempeh?

Ik ben niet de beste food-fotograaf/food blogger, maar ik kan wel lekkere dingen maken! Dat telt, toch? 😉 Dus mocht jij het ook maken, vind ik het leuk als je dat met mij deelt!

Tag mij op IG: @zannahofstede

recent posts

Leave a Comment

Recept rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

melkvrij cheesecake