img_1130

Glutenvrije wraps

Het is makkelijker dan je verwacht, het maken van wraps. Je kan het met ‘echte’ bloem doen, maar omdat ik glutenvrij eet, gooi ik glutenvrije wraps natuurlijk online! 🙂 Ik maakte uit het recept 6 wraps, welke voor 2 wraps ongeveer 175 calorieën bevat.

Hoe maak je de glutenvrije wraps?

Glutenvrije wraps

Benodigdheden

  • Beslagkom
  • (hand)mixer met deeghaken
  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 150 gram Schar Broodmix (mix B) of andere glutenvrije broodmix
  • Extra broodmix voor bestuiven
  • 100 ml warm water
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 10 gram gist
  • Grote snuf zout

Instructies
 

  • Pak een grote beslagkom en giet er 100 ml lauwwarm water in. Los hier de suiker en dan de gist in op en laat het mengsel eerst 5 minuten staan.
  • Is de gist een beetje gaan borrelen? Zeef dan het meel erbij.
  • Voeg de olie en het zout toe
  • Kneed het deeg minstens 5 minuten
  • Verdeel het deeg in ongeveer 6 bolletjes, druk ze alvast een beetje plat. Laat het deeg nu ongeveer 40 minuten rijzen op een warme tochtvrije plek onder een natte theedoek. Ik deed het bij de verwarming
  • Rol alvast op een bestoven werkblad het eerste bolletje uit tot een 'wrap'. Zo dun mogelijk.
  • Zet een koekenpan op middelhoog vuur, en laat deze goed heet worden. Voeg geen boter of olie toe.
  • Plaats voorzichtig het eerste bolletje / wrap in de pan, en bak deze ongeveer 2 minuten elke zijde.
  • Tussendoor rol je de anderen uit.
  • De wraps krijgen, als het goed is, een beetje luchtbellen.
  • Serveer de wraps warm, of je kan ze bewaren en later nog even opwarmen! 🙂

Tip!

Ik had de wraps bewaard in de koelkast, en de dag erna pizza’tjes van gemaakt! Ook erg leuk om mee te doen in plaats van dat je deze vult met wat je maar wilt! Zoek je een vulling? Wat denk je van gemarineerde tempeh?

Ik ben niet de beste food-fotograaf/food blogger, maar ik kan wel lekkere dingen maken! Dat telt, toch? 😉 Dus mocht jij het ook maken, vind ik het leuk als je dat met mij deelt!

Tag mij op IG: @zannahofstede

recent posts

Leave a Comment

Recept rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

melkvrij cheesecake