lemon-poppyseed

Lemon Poppyseed Bananenbrood

Ik wil dat iedereen lekker eet, of een fijn tussendoortje heeft. Daarom ben ik een beetje doorgeslagen in de bananenbroden. Hierdoor maak ik ook zoveel variaties, en sommige pakken beter uit, dan andere. Maarja, je kan niet altijd 6 gooien. Dit is wel een hele lekkere.

Het doet mij denken aan de cake van Starbucks, toen ik nog in Londen woonde. Je maakt dit bananenbrood namelijk met maanzaad en citroensap/rasp. Geniet ervan! Het bananenbrood is weer glutenvrij! Een echte winnaar, de lemon poppyseed bananenbrood.

Lemon poppyseed bananenbrood

Ingrediënten
  

 • 100 gram dadels
 • 2 stuks eieren
 • 3 stuks overrijpe bananen geprakt
 • 6 eetlepels verse citroensap
 • 150 gram amandelmeel
 • 50 gram havermeel
 • 1 theelepel baking soda
 • 1 Snufje zout
 • 2 eetlepels maanzaad
 • Citroenschil van 1 hele citroen
 • 1 theelepel vanille extract of vanille suiker

Instructies
 

 • Verwarm als eerst de oven voor op 190 graden.
 • Bedek vervolgens een cakevorm met bakpapier.
 • Pureer /hak de dadels (in een mixer).
 • Prak de bananen in een beslag kom, en voeg de dadels bij de geprakte bananen.
 • Voeg vervolgens de eieren een voor een toe, tussen elk ei mixen.
 • Voeg daarna het citroensap, amandelmeel, havermeel, baking soda, vanille, zout, maanzaad en citroenschil toe. Goed mixen!
 • Doe het beslag daarna in de bakvorm en verdeel nog wat extra maanzaad over het brood.
 • Bak het lemon poppyseed bananenbrood vervolgens ongeveer 60 minuten

Ik heb de cake in een cake vorm gemaakt. De taart is klaar wanneer je een satéprikker droog uit de taart kunt halen, als je deze in het midden van de cake steekt. Is de sateprikker nog een beetje nat? Geef de oven dan nog even een extra swing van elke keer 5 – 10 minuten.

Tip voor de lemon poppyseed bananenbrood!

Je kan de taart ook nog extra versieren met een extra bananen of extra nootjes. Ook kan je het bananen brood invriezen, zodat je altijd een tussendoortje klaar hebt liggen!

Ik ben niet de beste food-fotograaf/food blogger, maar ik kan wel lekkere dingen maken! Dat telt, toch? 😉 Dus mocht jij het ook maken, vind ik het leuk als je dat met mij deelt!

Tag mij op IG: @zannahofstede

Wil je nog andere recepten van mij zien? Kijk dan bij recepten, of download mijn receptenboek!

recent posts

Leave a Comment

Recept rating
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

rabarber bananenbrood