img_0761

Bananen chocolade taart, Yum!

Eigenlijk koop ik altijd bannen, zodat ze zo snel mogelijk rijp kunnen worden en ik weer iets lekkers kan toveren. Dit keer maakte ik het weer net iets anders, dan de andere keren, en is de taart nu ook een beetje gemarmerd. Best of both worlds! Een beetje chocolade, maar niet teveel chocolade, zodat het nog lekker luchtig blijft en het ook niet te zwaar op de maag valt. Hier in huis is de taart goedgekeurd, dus hopelijk ook bij jou!

Bananen chocolade taart

Ingrediënten
  

  • 4 stuks eieren
  • 3 eetlepel ahornsiroop/honing/suiker
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 3 stuks rijpe bananen
  • 100 gram amandelmeel of glutenvrij meel / boekweitmeel
  • 100 gram havermeel
  • 200 gram lactosevrije kwark
  • 4   theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 2 eetlepel cacao poeder
  • handje noten

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170 graden
  • Bekleed de springvorm met bakpapier
  • Klop de eieren, vanille suiker, het zoetmiddel samen voor 5 tot 10 minuten luchtig met een mixer.
  • Prak de bananen met een vork tot een papje.
  • Voeg de kwark, de specerijen, bakpoeder, zout en de melen door de bananen.
  • Vervolgens voeg je het luchtige ei-mengsel bij het bananenmengsel. Doe dit wel met beleid, anders ben je de luchtigheid kwijt. Gebruik hiervoor een spatel.
  • Giet de helft van het mengsel in het bakblik. Strooi hier vervolgens de noten overheen.
  • Roer de cacaopoeder door het overgebleven mengsel heen en giet ook dit in de bakvorm.
  • Zet de taart in de oven en bak deze zo’n 40 minuten.

Ik heb de taart in een normale springvorm gemaakt. De taart is klaar wanneer je een satéprikker droog uit de taart kunt halen, als je deze in het midden van de cake steekt. Is de sateprikker nog een beetje nat? Geef de oven dan nog even een extra swing van elke keer 5 – 10 minuten.

Tip voor de chocolade bananen taart!

Je kan de taart ook nog extra versieren met chocolade druppels, een extra bananen of extra nootjes. Ook kan je het bananen brood invriezen, zodat je altijd een tussendoortje klaar hebt liggen!

Ik ben niet de beste food-fotograaf/food blogger, maar ik kan wel lekkere dingen maken! Dat telt, toch? 😉 Dus mocht jij het ook maken, vind ik het leuk als je dat met mij deelt!

Tag mij op IG: @zannahofstede

Wil je nog andere recepten van mij zien? Kijk dan bij recepten, of download mijn receptenboek!

recent posts

Leave a Comment

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.