img_1679

Wentelteefjes cake/brood

Oud brood over en vind je wentelteefjes ook lekker? Dan vind je deze combinatie helemaal lekker! En mocht je nog bezoek krijgen ook? Top, dan kan je ook gelijk iets lekkers op tafel zetten! Het is een soort cake, of een brood. Laten we het er op houden, het is een soort creatie!

Je kan eindeloos variëren, ook met de broodjes. Voor de niet-glutenvrije mensen, denk aan kaiserbroodjes of Italiaanse bollen, maar je kan ook gewoon normaal brood gebruiken. 

Hoe maken we het? 

Ingrediënten voor het wentelteefjes brood-cake

  • Heel brood van Bakker Leo Glutenvrij (ongeveer 12-15 sneetjes)
  • 5 eieren
  • speculaas kruiden
  • 250 ml melk naar keuze
  • Banaan
  • Stukjes noten + chocolade

How-to wentelteefjes-cake?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed het bakblik met bakpapier of vet deze in.
  • Prak de banaan in een mengkom
  • Scheur het brood in stukken en doe het brood bij de banaan in de mengkom.
  • Voeg de eieren, kruiden en melk toe.
  • Is het beslag nog te droog? Voeg dan wat extra melk toe.
  • Spatel alles door elkaar heen.
  • Voeg gehakte nootjes of chocolade toe naar smaak
  • Doe het mengsel in een bakblik en zet de cake voor 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Klaar? De prikker moet er schoon uitkomen!

Tip!

Je kan weer helemaal gek gaan met de variatie! Ook meer naar de hartige kant met bijvoorbeeld ham en kaas! Yumm!

De post is in samenwerking met Glutenvrij Bakker Leo

Enjoy! Mocht je een ander glutenvrij recept willen met brood? Of je wilt geen cake maken, maar cheesecake? Wat denk je van deze wentelteefjes cheesecake!

Ik ben niet de beste food-fotograaf/food blogger, maar ik kan wel lekkere dingen maken! Dat telt, toch? 😉 Dus mocht jij het ook maken, vind ik het leuk als je dat met mij deelt!

Tag mij op IG: @zannahofstede

recent posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.