img_1287

Variatie 1000: Letterlijk bananenbrood

Ik heb zoveel variaties op bananenbrood, dat ik zelf soms de bomen niet meer zie door het bos. Afgelopen week toen ik bezig was om een nieuwe bananenbrood te maken, was mijn meel op, en in mijn plaatselijke supermarkt hadden ze ook geen boekweitmeel meer. Dus ik dacht: ‘Oke, ik heb ook nog Mix B van Schaer staan. Ik ga gewoon proberen om er een normale broodmix er in te gooien’. En dat werd lekkerder, dan lekker. Ik weet wel, dat ik nooit meer boekweitmeel ga kopen en voortaan een broodmix gebruik voor bananenbrood.

Maar zo zijn we weer een stap verder naar een ‘nieuw’ recept. Daarnaast gebruikte ik een energy/supermix, in de AH ook wel bekend als verrijkers. Maar ik gebruikte deze van Kazidomi: Energy mix superfood. Het is een mix van zaden/pitten en gedroogde vruchten, heerlijk! Maar je kan het ook gewoon in de supermarkt kopen.

Recept variatie bananenbrood

Onderstaand het recept voor het bananenbrood. Ik heb deze mix gebruikt voor het bananenbrood: klik.

Benodigdheden

 • (Hand)mixer
 • Oven
 • Vork
 • Beslagkom

Ingrediënten
  

 • 4 stuks bananen beetje iets te rijp
 • 3 stuks eieren
 • 200 gram Mix B Schaer Je kan vast ook normale broodmix gebruiken
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1 theelepel baking soda
 • 1 theelepel vanille poeder
 • 1 snuf zout
 • 75 gram energymix 25 gram ter versiering

Instructies
 

 • Verwarm de over voor op 180 graden. 
  Bak het bananenbrood in 40 minuten op 180°C graden (boven- en onderwarmte) gaar. Een houten prikker moet er schoon uitkomen.
 •  Pureer de bananen tot een papje met een vork Voeg de eieren, één voor één, samen met de vanillesuiker toe. Mix het mengsel
 • Mix het mengsel tot een verder papje Voeg het meel, bakpoeder, baking soda en zout toe.
 • Meng dit door het beslag tot het helemaal is opgenomen.
 • Spatel 50 gram energymix erdoor
 • Pak je bakvorm, vet deze in, of doe er bakpapier in.
 • Spatel het beslag in de bakvorm. 
 • Strooi de laatste 25 gram over het beslag heen.
 • Bak het bananenbrood in 40 minuten op 180°C graden (boven- en onderwarmte) gaar. Een houten prikker moet er schoon uitkomen.

Wat zijn de macro’s van dit bananenbrood?

Als je uit de vorm, 13 plakjes snijdt, dan is een plakje rond de 130 kcal. Het bevat 24 gram koolhydraten, 3 gram eiwit en 3 gram vet. Enjoy!

Ik ben niet de beste food-fotograaf/food blogger, maar ik kan wel lekkere dingen maken! Dat telt, toch? 😉 Dus mocht jij het ook maken, vind ik het leuk als je dat met mij deelt!

Tag mij op IG: @zannahofstede

Je kan verder ook wilt gaan op mijn andere bananenbroden. Zoals met chocolade, of met speculaas.

recent posts

Leave a Comment

Recept rating
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.