Ik hou echt van de decembermaand. En dat wil ik ook graag terug laten komen in mijn tussendoortjes. Ik maakte een speculaas bananenbrood in samenwerking met Sukrin. Het bananenbrood is gluten -en lactosevrij! 🙂
Speculaas bananenbrood
Ingrediënten
- 3 stuks rijpe bananen
- 3 stuks eieren
- 1 theelepel vanillesuiker
- 100 gram amandelmeel
- 150 gram havermeel / boekweitmeel / glutenvrije meel
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel baking soda
- 2 theelepel speculaaskruiden
- 1 snuf zout
- 5/6 stuks glutenvrije speculaasjes Holland & Barrett of YAM
Instructies
- Pureer de bananen tot een papje. Voeg de eieren, één voor één, samen met de vanillesuiker toe.
- Voeg het amandelmeel, havermeel, bakpoeder, baking soda, speculaaskruiden en zout toe. Meng dit door het beslag tot het helemaal is opgenomen.
- Spatel 3/4 van de fijngehakte/gemalen speculaasjes door het beslag en verdeel over in een ingevet cakeblik. Strijk glad en strooi de overige gemalen speculaasjes eroverheen.
- Bak het speculaas bananenbrood in 40 minuten op 180°C graden (boven- en onderwarmte) gaar. Een houten prikker moet er schoon uitkomen.
Tip
Snijd het bananenbrood in plakjes en vries deze per stuk in. Zo heb je altijd een tussendoortje dat je kan meenemen.
Sukrin produceert een grote variëteit aan 100% natuurlijke, calorievrije suikeralternatieven; van nature glutenvrije en vetarme meelproducten en koolhydraat-arme, suikervrije gemakkelijk te gebruiken bakmixen.
Met de code ZANNA20 krijg je 20% korting op je bestelling!