eiwitrijke granola

Recept: Eiwitrijke granola

Dat er soms iets mis gaat in de keuken, is niet perse een nieuwtje. Maar, daardoor heb ik wel weer iets leuks gecreëerd. Ik wilde namelijk eiwitrijke havermoutkoeken maken, maar deze vielen zo uit elkaar. Ja, en dan is het gewoon eiwitrijke granola! Ook top, want dat gooi ik gewoon lekker door mijn yoghurt of kwark. Mocht je wel meer richting de koeken of handig tussendoortje willen. Ik heb de fruity bread nog steeds online staan!

eiwitrijke granola

Eiwitrijke granola

Ingrediënten
  

  • 100 gram gemengde noten
  • 50 gram havermout
  • 30 gram havermeel of ander meel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 30 gram eiwitpoeder welke je wilt gebruiken, ik koos voor naturel
  • 2 stuks eieren
  • 60 gram gedroogde vrucht rozijnen, vijgen etc.

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Rooster de noten een paar minuten in de koekenpan. Maal daarna de noten in de keukenmachine of blender, voeg havermout en meel toe en mix alles fijn. Mix het geheel niet te lang, anders komt er olie vrij vanuit de noten.
  • Schep de gehele mix in een grote kom, voeg de overige ingrediënten toe behalve de gedroogde vruchten en roer het goed door elkaar, tot een kleverig beslag. Schep daarna het beslag terug in de keukenmachine of blender en voeg de gedroogde vruchten toe en mix het tot een fijn beslag.
  • Na het mixen leg je het beslag op bakpapier en druk je het met de handen beetje plat. Bak het geheel ongeveer 25 minuten tot het goudbruin en gaar is.

Macro’s gehele recept

Per 100 gram granola (met wat gesnoept, had ik 330 gram over):

  • Calorieën: 440
  • Vet: 30 gram
  • Koolhydraten: 31 gram
  • Eiwit: 24 gram

Mocht je het recept maken, laat het even weten of tag mij! Ik ben benieuwd!

recent posts

Leave a Comment

Recept rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.