Ik hou echt van bakken, maar het moet wel makkelijk zijn en niet teveel rotzooi geven. In ‘Zanna Kookt’ zie je altijd snelle en makkelijke recepten, bijvoorbeeld de pompoen risotto. Eigenlijk voor de luie kok en het bewijs dat het nog steeds sneller is dan pizza bestellen ;). Of om fouten te maken met je ontbijt of tussendoortjes bijvoorbeeld.
Hier het recept van: ‘ De Fruity Cake’! Ik heb 12 stukken uit de vorm kunnen halen. Ideaal als tussendoortje of als ontbijt natuurlijk! De cake is vegan en glutenvrij.
Ingrediënten:
- 3 eetlepels chiazaad
- 150 gram vijgen (gedroogd)
- 120 gram zonnebloempitten
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel vanille suiker
- 1 theelepel baking soda
- 150 gram havermout
- 160 gram appelmoes
Optioneel
- Ik gooide er nog wat chocoladedruppels in 70% cacao en een beetje studentenhaver
Hoe maken we het?
- Verwarm de oven op 180 graden
- Week de chipzaadjes voor 15 minuten in 150 ml water
- Snij de gedroogde vijgen of koop vijgen stukjes
- Doe alle ‘droge’ ingrediënten in een kom en roer door elkaar
- Voeg vervolgens de appelmoes en chiazaad toe en roer nogmaals door
- Maak je bakblik, bak ready en doe het deeg er in. Zet het ongeveer 50 minuten in de oven.
- Ik zou wel af en toe kijken of het niet aanbrandt!! Elke oven is verschillend.
Eetsmakelijk!
Na het afkoelen van de cake, kan je het in stukken snijden. Ik heb een deel ook ingevroren en haal het dan in de ochtend er uit voor de middag bijvoorbeeld.
Macro’s Fruity Cake
En trouwens, ik heb ook nog de macro’s van de Fruity Cake. Als je 12 stukken maakt, bevat het 140 calorieen. Het stuk bevat 13 gram koolhydraten, 7 gram vet en 5 gram eiwit.
Ik hoop dat jullie genieten van de Fruity Cake, en let me know als je het hebt gemaakt!
Liefs,
#zannakookt