img_1036

Glutenvrij wentelteefjes cheesecake

Ik hou van taartjes, en al helemaal om mee te ontbijten. Je kan er eindeloos mee variëren, maar eigenlijk hou ik ook van brood. En toen dacht ik: ‘Wow, zal ik een cheesecake maken met een brood bodem!’. Ik ging de keuken in, en het lukte! Weet je nog de wentelteefjes van vroeger? Dat gebruikte ik ter inspiratie voor de bodem, en ik maakte deze ‘cheesecake’ verder af met magere kwark, pindakaas en gemengde noten. Maar ik maakte er ook eentje met blauwe bessen en frambozen uit de vriezer! Net zo lekker!

Recept cheescake

Onderstaand kan je het recept vinden voor een cheesecake (best healthy) inclusief wentelteefjes bodem.

Brood bodem cheesecake

Benodigdheden

  • Oven
  • Mini bakblikje

Ingrediënten
  

Bodem

  • 1 snee Boterham (glutenvrij)
  • 1 stuk Ei
  • 1 theelepel maizena
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille suiker

Vulling

  • 250 gram magere kwark lactosevrij
  • 10 gram pindakaas
  • 4 blaadjes gelatine
  • 3 gram stevia / zoetstof / zero siroop
  • 10 gram gehakte gemengde noten – versiersel

Instructies
 

Bodem

  • Snij het brood in blokjes van 1×1
  • Doe het brood in een bakje met de overige ingredienten voor de bodem
  • Roer het door elkaar heen
  • Doe het mengsel in het bakblikje
  • Zet het voor 10 – 15 min in een voorverwarmde oven van 160 graden
  • Laat het hierna afkoelen.

Vulling

  • Leg ondertussen de gelatine blaadjes in het water en volg de instructies op de verpakking van de gelatine voor een koude bereiding.
  • Meng de pindakaas en de stevia door de magere kwark heen. Proef of je het zo lekker op smaak vindt, zo niet. Voeg gewoon wat extra toe! 🙂
  • Zodra de bodem is afgekoeld, kan je de vulling (inclusief de gelatine, welke je bij het mengsel hebt gedaan), in de bakvorm doen.
  • Zet minimaal 4 uur in de koelkast
  • Top het af met wat noten!

Wat zijn de macro’s van deze cheescake?

De macro’s? Dan praat ik even alleen over de basis, dus zonder de pindakaas en gemengde noten! 🙂

Per portie: 251 kcal: 25 gram koolhydraten, 5 gram vet en 26 gram eiwit.

Het brood, welke ik heb gebruikt, is glutenvrij van Bakker Leo!

Ik ben niet de beste food-fotograaf/food blogger, maar ik kan wel lekkere dingen maken! Dat telt, toch? 😉 Dus mocht jij het ook maken, vind ik het leuk als je dat met mij deelt!

Tag mij op IG: @zannahofstede

recent posts

Leave a Comment

Recept rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.