granola glutenvrij

Granola

Gek ben ik van granola! Van 2x per dag granola in mijn yoghurt/kwark tot gewoon een handje snacken. Maar toch is het dan ‘beter’ om zelf granola te maken, toch? 🙂 Doordat je havermout gebruikt, krijg je al een aantal vezels binnen. Daarnaast bevat de granola ook vetrijke componenten zodat je met bijvoorbeeld kwark/yoghurt een volwaardige maaltijd krijgt en je bloedsuikerspiegel geen uitschieters krijgt.

Hoe maken we de granola?

granola glutenvrij

Granola

Ingrediënten
  

  • 135 gram havermout
  • 80 gram pecannoten of walnoten fijngehakt
  • 120 gram amandelmeel
  • 120 gram zaden & pitten lijnzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten, chiazaad
  • 40 gram geraspte kokosnoot
  • 1 theelepel kaneel
  • 80 ml ahornsiroop
  • 60 ml extra vierge olijfolie
  • 1 zakje vanillesuiker

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de havermout, pecannoten, amandelmeel, zaden & pitten, kokosrasp en kaneel in een grote kom en meng goed. Voeg de ahornsiroop, olie en vanille toe en meng voorzichtig.
  • Verdeel het mengsel over 1/2 bakplaten en spreid gelijkmatig uit.
  • Bak gedurende 15 minuten.
  • Roer het mengsel door en bak nog eens 10-15 minuten of tot de granola goudbruin en knapperig is.
  • Laat afkoelen op de bakplaten.
  • Eetse!

Ik ben niet de beste food-fotograaf/food blogger, maar ik kan wel lekkere dingen maken! Dat telt, toch? 😉 Dus mocht jij het ook maken, vind ik het leuk als je dat met mij deelt!

Tag mij op IG: @zannahofstede

Je kan meer recepten vinden, onder het kopje ‘recepten’. Ook heb ik enkele gratis downloads!

recent posts

Leave a Comment

Recept rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

falafel bowl glutenvrij gezond