We maken een keer een normale cake, en zonder banaan! 🙂 Ik wilde graag een keer iets nieuws proberen, en love chocolade en dadels. De cake is glutenvrij, als je glutenvrije havermeel gebruikt. Mocht je de cake lactosevrij willen maken, kan dit door bijvoorbeeld de kwark te kiezen van Melkunie Protein. Dit is een lactosevrij product. Het recept is in samenwerking met de producten van Koro. Bij Koro krijg je 5% korting met de code: ZANNA. Onderstaand kan je het recept vinden van de cake.
Hoe maken we de chocolade cake met dadels?
Chocoladecake met dadel
Ingrediënten
- 3 stuks eieren
- 50 gram suiker
- 170 gram havermeel
- 100 gram amandelmeel
- 25 gram cacao
- 225 gram magere kwark (skyr vanille)
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 theelepel baking soda
- 1 theelepel bakpoeder
- snuf zout
- 25 gram dadels, in stukjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Bekleed de bakvorm met bakpapier
- Klop de eieren met de suiker op
- Voeg daarna de rest toe, tot en met de snuf zout, tot een mooi beslag
- Snij de dadels in stukjes, of gebruik de dadelpasta van Koro, en snij deze in stukjes.
- Spatel de stukjes door het beslag.
- Je zou eventueel ook nog chocolade druppels / noten kunnen toevoegen.
- Doe het beslag in de bakvorm, en versier bijvoorbeeld nog met extra chocolade/noten.
- Zet de cake in de oven voor ongeveer 40-45 minuten. Je kan na 40 minuten even checken of een sate prikker er schoon uitkomt.
Ik ben niet de beste food-fotograaf/food blogger, maar ik kan wel lekkere dingen maken! Dat telt, toch? 😉 Dus mocht jij het ook maken, vind ik het leuk als je dat met mij deelt!
Je kan meer recepten vinden, onder het kopje ‘recepten’. Ook heb ik enkele gratis downloads!