img_3095

Glutenvrij breekbrood met tomatentapenade

Een glutenvrij breekbrood met tomatentapenade, zet je zo op tafel! Glutenvrij eten kan soms knap lastig zijn, maar tegenwoordig gaat dit een stuk gemakkelijker. Ik wil graag mijn ervaring delen met Glutenvrij Bakker Leo en het recept dat ik heb gemaakt met hun producten. Als iemand die een glutenvrij dieet volgt, was het top om te ontdekken dat er een glutenvrije bakker was die zich volledig richtte op het creëren van heerlijke glutenvrije lekkernijen. Kijk ook vooral even op hun website, want de eierkoeken zijn bijvoorbeeld ook een mega favoriet bij mij! Toen ik een groot afbakbrood ontving van Glutenvrij Bakker Leo, wist ik dat ik een breekbrood wilde maken. Dit is namelijk wel echt iets wat ik mis bij het borrelen. En ook voor de niet-glutenvrij persoon, is deze gewoon goedgekeurd! Dus je kan deze gerust op tafel zetten! Ik noem het product een breekbrood, maar op de website van Bakker Leo, is het Vloerbrood!

Hoe maken we een glutenvrije breekbrood?

Glutenvrije breekbrood

Ingrediënten
  

 • 1 breekbrood (glutenvrij, bakker Leo) (vloerbrood op de website)
 • 3 eetlepels olijfolie
 • 1 teentje knoflook
 • 1 theelepel oregano, gedroogd of italiaanse kruiden
 • 50 gram tomatentapenade (of meer)
 • 50 gram kaas 30+, geraspt
 • 3 plakjes kipfilet

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius.
 • Snijd het afbakbrood in horizontale en verticale lijnen, zodat er kleine blokjes ontstaan maar zonder helemaal door te snijden.
 • Meng de olijfolie, knoflook, oregano, zout en peper in een kom. Borstel het mengsel over het afbakbrood en zorg ervoor dat de olie en kruiden in de sneden terechtkomen.
 • Scheur de plakjes kipfilet en voeg deze er tussen, net als de kaas en de tapenade.
 • Bak het afbakbrood gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven.
 • Serveer het breekbrood warm en geniet van de heerlijke smaak van de tomatentapenade en de knapperige textuur van het brood.

Ik wil Glutenvrij Bakker Leo bedanken voor het leveren van de heerlijke glutenvrije producten en voor het helpen bij het creëren van dit geweldige recept. Ik hoop dat jullie net zo van dit breekbrood genieten als ik! Ik ben niet de beste food-fotograaf/food blogger, maar ik kan wel lekkere dingen maken! Dat telt, toch? 😉 Dus mocht jij het ook maken, vind ik het leuk als je dat met mij deelt!

Tag mij op IG: @zannahofstede

Je kan meer recepten vinden, onder het kopje ‘recepten’. Ook heb ik enkele gratis downloads!

recent posts

Leave a Comment

Recept rating
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

granola glutenvrij