Thuis is dit onze go-to op dagen dat wij druk zijn. Ik vind het een super makkelijk gerecht om te maken en het is snel klaar. Daarnaast kan je bijna alle groenten gebruiken die je lekker vindt, of de restjes uit de koelkast. Wij hebben verschillende opties voor risotto, en zo voegen wij soms ook nog champignons, paprika of tomaten toe. Het is maar net wat er in de koelkast ligt. Echter, als ik het toch mag uitzoeken, kies ik altijd voor courgette en broccoli.
De risotto is binnen 30 min klaar, en het is geen hoge wiskunde zoals mensen altijd suggereren. Het recept kan op verschillende manieren worden ingestoken, en het is vooral goed roeren tussendoor. Het kan zijn dat jij misschien net wat meer of minder water nodig hebt, maar ondervindt het maar gewoon! 🙂
Persoonlijk vind ik het nog lekker om aan tafel nog witte kaas toe te voegen, mochten we dit in huis hebben. Daarnaast houden wij vaak nog een kleine portie over voor de dag erna. Wij vinden het namelijk koud beide ook lekker om te eten.
Hoe maken we de groene risotto?
Risotto
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 ui
- 1 broccoli
- 1 teentje knoflook
- 1 blokje bouillon
- 300 gram kipfilet in blokjes/reepjes of kabeljauwfilet
- 2 theelepels Italiaanse kruiden of Funghi kruiden
- 1 eetlepel olijfolie
- 300 gram risotto
- 800 ml water
- enkele champignons
Instructies
- Snij de courgette, ui, champignons en maak kleine roosjes van de broccoli
- Pak een koekenpan, en fruit de ui, champignons en pers de knoflook in de olijfolie.
- Mocht je kipfilet gebruiken, bak deze mee met de ui en knoflook. Mocht je het met vis eten, dan maak ik deze vaak aan het einde in een aparte koekenpan klaar.
- Voeg Italiaanse kruiden toe! 🙂
- Als de kip beetje bruin is, voeg de courgette toe. Bak dit een beetje mee
- Mocht het er allemaal lekker uitzien, voeg de 300 gram risotto erbij. Schep dit rondom door de courgette etc. heen.
- Voeg het bouillonblokje erbij, en 500 ml water. Laat het pruttelen.
- Zet het vuur niet te hoog, maar ook niet te laag. Het moet een beetje pruttelen, maar niet mega hard koken.
- De risotto, van de AH, moet 20 min. In de tussentijd doe ik de het doorroeren, en voeg ik na 5 min koken de broccoli erbij, en weer roeren.
- Elke 5 min roer ik het door, en in de tussentijd voeg ik ook elke keer wat water bij.
- Je merkt dat de risotto klaar is, als het een beetje begint te plakken aan de pan. Het zetmeel gaat namelijk uitzetten, waardoor het plakkerig wordt.
- Mocht je vis erbij eten, dan maak ik dit tegen het einde aan, in een aparte koekenpan met extra Italiaanse kruiden
- Soms voeg ik aan het einde nog witte kaas toe, zelf ben ik daar wel fan van!
Ik ben niet de beste food-fotograaf/food blogger, maar ik kan wel lekkere dingen maken! Dat telt, toch? 😉 Dus mocht jij het ook maken, vind ik het leuk als je dat met mij deelt!
Je kan meer recepten vinden, onder het kopje ‘recepten’. Ook heb ik enkele gratis downloads!