img_1072

Standaard bananenbrood

It’s ya girl met haar standaard bananenbrood recept. Dit recept is vaak mijn go-to, maar soms doe ik gek en maak ik er eentje met speculaas of met chocolade. Heerlijk, en zo makkelijk! Dit bananenbrood is ook weer glutenvrij, natuurlijk.

Recept standaard bananenbrood

Standaard bananenbrood

Benodigdheden

  • Oven
  • Bakvorm
  • (Hand)mixer

Ingrediënten
  

  • 4 Bananen 1 banaan 'ter versiering'
  • 3 eieren
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 200 gram boekweitmeel/havermeel/glutenvrije meel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 60 gram appelmoes
  • 1 snuf zout

Instructies
 

  • Verwarm de over voor op 180 graden.
  • Pureer 3 bananen tot een papje met een vork
  •  Voeg de eieren, één voor één, samen met de vanillesuiker toe.
  • Mix het mengsel tot een verder papje
  • Voeg het meel, bakpoeder, baking soda, appelmoes en zout toe. Meng dit door het beslag tot het helemaal is opgenomen.
  • Pak je bakvorm, vet deze in, of doe er bakpapier in.
  • Spatel het beslag in de bakvorm.
  • Snij de 4e banaan over de lengte en leg deze leuk bovenop!
  • Bak het bananenbrood in 40 minuten op 180°C graden (boven- en onderwarmte) gaar. Een houten prikker moet er schoon uitkomen.

Wat zijn de macro’s van dit bananenbrood?

Als je uit de vorm, 12 plakjes snijdt, dan is een plakje rond de 120 kcal. Het bevat 23 gram koolhydraten, 4 gram eiwit en 2 gram vet. Enjoy!

Tip!

Wil je het beslag ‘zoeter’ hebben? Voeg wat stevia / zoetstof toe! Ik proef het altijd even. Het beslag wordt minder zoet in de oven! 🙂 

Ik ben niet de beste food-fotograaf/food blogger, maar ik kan wel lekkere dingen maken! Dat telt, toch? 😉 Dus mocht jij het ook maken, vind ik het leuk als je dat met mij deelt!

Tag mij op IG: @zannahofstede

recent posts

Leave a Comment

Recept rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.