melkvrij cheesecake

Ontbijt ‘cheesecake’, maar dan melkvrij

Op Facebook las ik dat gelatine echt niet meer kan in deze tijd. Sorry mevrouw, maar toch heb ik het nog in mijn kast en gebruikte ik het voor dit mini ontbijt cheesecake’je. Ik ben enthousiast, want het is namelijk met soja kwark! De cheesecake in dit recept is melkvrij, en glutenvrij. Het is niet vegan, want ik heb gelatine gebruikt.

Ben je opzoek naar een andere cheesecake? Of met een andere bodem? Ik heb ook deze op mijn site staan: een glutenvrije cheescake met wentelteefjes bodem!

Recept melkvrije cheesecake

Onderstaand kan je het receptje vinden voor de melkvrije cheesecake! 🙂 Ik ben er heel erg blij mee, en vind het ook super lekker van smaak! En eens wat anders dan je bakje (soja) kwark.

melkvrij cheesecake

Benodigdheden

  • Mini bakvorm
  • Oven
  • Koelkast
  • Mixer

Ingrediënten
  

Bodem

  • 30 gram Eat natural Boekweit
  • 20 gram havermout
  • 10 ml vloeibare boter

Vulling

  • 200 gram Alpro go on of kwark?
  • 3 blaadjes gelatine
  • 100 gram peer 2?

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Doe de ingredienten voor de bodem in een blender/mixer
  • Mix it, totdat het een beetje fijn is en goed gemengd is.
  • Doe het mengsel op de bodem van het mini bakblikje
  • Bak dit 15 min
  • Is de bodem klaar? Laat deze even afkoelen, voordat je de vulling er op doet! 🙂
  • Pak de Alpro go on of kwark
  • Schil de peer en snij deze in stukjes. Laat even liggen op je snijplank
  • Volg de instructies op van de koude bereiding van de gelatine en voeg dit samen met de go on. Wacht wel totdat de bodem is afgekoeld!!
  • Ik deed er ook nog een beetje suikervrije vanille siroop doorheen, voor een iets zoetere smaak.
  • Als de bodem is afgekoeld, doe de alpro er op.
  • Ik wilde de peer een beetje opbakken met speculaaskruiden, en suikervrije siroop. Dit deed ik in het pannetje, waar ik de gelatine in had opgewarmd 🙂
  • De gelatine die was achtergebleven in de pan, mengt nu met de peer etc.
  • Doe de peer op de alpro en zet het voor een aantal uur of een nacht in de koelkast.

Wat zijn de macro’s van de melkvrije cheesecake?

Het mini taartje bevat: 450 calorieën, 16 gram vet, 19 gram eiwit en 48 gram koolhydraten! Heerlijk voor een ontbijtje!

Enjoy!

Ik ben niet de beste food-fotograaf/food blogger, maar ik kan wel lekkere dingen maken! Dat telt, toch? 😉 Dus mocht jij het ook maken, vind ik het leuk als je dat met mij deelt!

Tag mij op IG: @zannahofstede
melkvrij cheesecake

recent posts

Leave a Comment

Recept rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.