Een lemon poppyseed yoghurt cake, oftewel een maanzaad citroen yoghurt cake. Een van mijn recepten, dat is al een lemon poppyseed, maar dan een bananenbrood. Ik vind de smaak daarvan zo lekker, dat ik ook maar bedacht om deze cake te maken. Qua ingrediënten verschilt deze iets van de andere yoghurt cake, omdat ik niet meer alles in huis had. Ook is de cake heel luchtig en zacht van smaak.
De cake, is natuurlijk zoals alle recepten, glutenvrij. Ook kan je het recept lactosevrij maken door lactosevrije yoghurt te gebruiken, of voor bijvoorbeeld soja yoghurt.
Hoe maken je de lemon poppyseed yoghurt cake?
Lemon Poppyseed yoghurt cake
Ingrediënten
- 3 stuks eieren
- 100 gram suiker
- 1 zakje vanilliesuiker
- 150 gram havermeel
- 100 gram amandelmeel
- 200 milliliter halfvolle yoghurt
- 60 milliliter zonnebloemolie
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel bakingsoda
- 2 theelepels maanzaad
- 1 citroen
Instructies
- Verwarm je oven voor op 200 graden en bedek je cakevorm met bakpapier.
- Mix de eieren, suiker en vanillesuiker tot een luchtig geheel
- Voeg de havermeel, amandelmeel, halfvolle yoghurt, bakpoeder, baking soda en de zonnebloem toe. Mix het geheel goed door tot een glad beslag.
- Doe de maanzaad erbij en spatel het door het beslag heen
- Maak de citroen schoon, en rasp ongeveer een halve citroen boven het beslag.
- Voeg het sap van een halve citroen toe aan het beslag. Meng alles nog goed door.
- Zet de vorm 45 tot 60 minuten in het midden van de oven.
- Controleer de cake na 45 minuten met een sate prikker. Komt de sate prikker er schoon uit? Dan is je cake klaar! 🙂
Ik ben niet de beste food-fotograaf/food blogger, maar ik kan wel lekkere dingen maken! Dat telt, toch? 😉 Dus mocht jij het ook maken, vind ik het leuk als je dat met mij deelt!
Je kan meer recepten vinden, onder het kopje ‘recepten’. Ook heb ik enkele gratis downloads!