img_1195

Amandel-peren cake

Is het een peren cake? Is het een koek met peren? Ik had ook verwacht dat de ‘cake’ hoger zou zijn. Anyway, ik vind de cake prima gelukt! Het smaakt als amandelspijs of bitterkoekjes. De cake is gluten -en melkvrij.

De cake is niet geschikt tijdens de eliminatie-fase in het FODMAP-dieet. Dus mocht je denken, jammer! Laat het mij weten, dan kan ik binnenkort daar meer op focussen! 🙂 Je kan dan wel kijken naar de ‘Healthy cheesecake’!

Geen appel, maar een amandel-peren cake

Onderstaand kan je het recept vinden:

Amandel-peer-cake

Benodigdheden

  • Oven
  • Spatel
  • Bakblik (rond)

Ingrediënten
  

  • 200 gram amandelmeel
  • 4 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 50 gram Stroop / suikervrije siroop
  • 1 theelepel vanillie suiker
  • 50 gram Alpro Go on
  • 25 gram Vloeibare bak & braad (Becel light)
  • 3 peren
  • Kaneel naar smaak!

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170 graden
  • Bekleed je bakvorm met bakpapier
  • Doe de amandelmeel, bakpoeder en de eieren bij elkaar, en mix alles door elkaar
  • Voeg de vanille, de siroop, Alpro Go on en vloeibare bak & braad toe aan het mengsel
  • Meng het mengsel nogmaals. Het is best stroef, dus pak de spatel op een gegeven moment.
  • Schil de peren, en snij deze in stukjes. Voeg daarna deze toe aan het beslag. Spatel het er verder doorheen.
  • Voeg naar smaak kaneel toe, of gebruik de speculaas shot van Personal Protein 🙂
  • Doe alle in je bakvorm, en zet het beslag voor 50 minuten in een voorverwarmde oven!

Wat zijn de macro’s van de Amandel-peren cake?

Als je uit de vorm, 8 stukjes snijdt, dan is een stukje rond de 160 kcal. Het bevat 6 gram koolhydraten, 17 gram eiwit en 7 gram vet. Enjoy!

Nog een kleine opmerking!

Je kan ook in plaats van Alpro go on, gewoon yoghurt gebruiken. Waarschijnlijk kan je ook gewoon kwark gebruiken, maar ik heb dan geen idee hoe de uitkomst dan is!

Ik ben niet de beste food-fotograaf/food blogger, maar ik kan wel lekkere dingen maken! Dat telt, toch? 😉 Dus mocht jij het ook maken, vind ik het leuk als je dat met mij deelt!

Tag mij op IG: @zannahofstede

recent posts

Leave a Comment

Recept rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.