img_1187

Quinoa – Tonijn handrol

Quarantaine tijd, betekent tegenwoordig de AH leegplunderen. Dus iedereen heeft nu een voorraadkast van hier tot Tokio. Top, want je kan dan precies dit recept maken! Ik had trek in sushi, en het makkelijkste is om dan een handrol te maken. Onderstaand een quarantaine, voorraadkast – proof, recept!

Een handrol, als nooit tevoren. De Quinoa tonijn handrol

Onderstaand kan je het recept vinden:

Quinoa – tonijn handrol

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Pan

Ingrediënten
  

Quinoa – vulling

  • 125 gram gekookte quinoa (bereid volgens verpakking of kant-en-klaar kopen)
  • 20 gram Licht & romig mayonaise
  • 30 gram sojasaus glutenvrij

Tonijn – vulling

  • 1 blikje tonijn in water (120 gram)
  • 40 gram Groentespread (ik had die van mister kitchen)
  • 20 gram sojasaus glutenvrij

Overige ingredienten

  • 1 paprika
  • 2 nori-vellen
  • 100 gram cherrytomaten
  • 100 gram komkommer
  • 20 gram avocado

Instructies
 

Het recept is eigenlijk heel simpel!

  • Voeg de gekookte, of al kant-en-klare quinoa samen met de mayonaise en sojasaus en roer dit even goed door.
  • Doe de tonijn met de groentespread en sojasaus, ook in een bakje en roer dit ook even door. Je kan ook hummus gebruiken in plaats van een groentespread.
  • Knip de norivellen door de helft. Je hebt nu 4 stuks.
  • Snij de paprika, komkommer en avocado in de lengte. De cherrytomaten kan je halveren en alvast een beetje snoepen.
  • Leg het norivel horizontaal voor je, en bekleed de rechterkant met quinoa-vulling, tonijn-vulling en een paar komkommer en paprika. Herhaal dit bij alle 4. De hoeveelheid van de vuling is niet meer dan 1 cm!
  • Het klopt, je hebt vulling over! 🙂 Dit heb ik er later bijgelegd, en opgegeten.
  • Je gaat nu een ijshoorntje maken, oftewel een handrol. Je rolt van de rechterkant naar de linkerkant in een punt.
  • Eetsmakelijk!

Wat zijn de macro’s van de gehele maaltijd?

Ik heb niet alleen de 3/4 handrollen op. Sorry, eentje was mislukt (haha). Maar ik heb ook de overige vulling op, en dit gewoon op het bord erbij gelegd.

De gehele maaltijd was: 560 calorieën. 47 gram eiwit, 48 gram koolhydraten en 17 gram vet.

Ik ben niet de beste food-fotograaf/food blogger, maar ik kan wel lekkere dingen maken! Dat telt, toch? 😉 Dus mocht jij het ook maken, vind ik het leuk als je dat met mij deelt!

Tag mij op IG: @zannahofstede

recent posts

Leave a Comment

Recept rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.