penultimatefullsizerender-2

Melkvrije chocoladetaart

Een ultieme verjaardagstaart, een melkvrije chocoladetaart. Wie houdt er niet van chocolade? De post is in samenwerking met HandsOff chocolade.

De taart is zeer smaakvol, goedgekeurd thuis en heel luchtig. Het recept voor de taart vindt je onderstaand. 

De taart is, zoals alle recepten, ook glutenvrij. Maar nu ook melkvrij. 

Melkvrije chocoladetaart

Ingrediënten
  

  • 3 stuks eieren
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 300 ml sojamelk
  • 200 gram donkere basterdsuiker
  • 200 gram havermeel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • halve eetlepel baking soda
  • 50 gram cacaopoeder
  • 2 repen chocolade (vegan)
  • 200 gram zuivelspread (vegan)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 °C. Klop in een kom de eieren 5 min. met een mixer. Voeg de olie, sojamelk, suiker en mix nog 2 min. Zeef de bloem, bakingsoda, bak-en cacaopoeder en een snufje zout boven het mengsel en mix nog 1 min.
  • Klem een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm. Verdeel het beslag erover en bak ca. 50 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat ca. 1 ½ uur afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Smelt de chocoladerepen, bijv. in de magnetron. Klop de zuivelspread los, en voeg samen met de gesmolten chocolade.
  • Halveer de cake horizontaal. Bestrijk de onderste laag met de helft van de spread. Leg daarna de bovenkant er weer op. Verdeel de rest van de spread over de bovenkant van de taart. Bestrooi de taart met bijvoorbeeld gehakte nootjes of met vegan popcorn van HandsOff.

Hoe maken je de lemon poppyseed yoghurt cake?

Ik ben niet de beste food-fotograaf/food blogger, maar ik kan wel lekkere dingen maken! Dat telt, toch? 😉 Dus mocht jij het ook maken, vind ik het leuk als je dat met mij deelt!

Tag mij op IG: @zannahofstede

Je kan meer recepten vinden, onder het kopje ‘recepten’. Ook heb ik enkele gratis downloads!

recent posts

Leave a Comment

Recept rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.