Gek ben ik van granola! Van 2x per dag granola in mijn yoghurt/kwark tot gewoon een handje snacken. Maar toch is het dan ‘beter’ om zelf granola te maken, toch? 🙂 Doordat je havermout gebruikt, krijg je al een aantal vezels binnen. Daarnaast bevat de granola ook vetrijke componenten zodat je met bijvoorbeeld kwark/yoghurt een volwaardige maaltijd krijgt en je bloedsuikerspiegel geen uitschieters krijgt.
Hoe maken we de granola?
Granola
Ingrediënten
- 135 gram havermout
- 80 gram pecannoten of walnoten fijngehakt
- 120 gram amandelmeel
- 120 gram zaden & pitten lijnzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten, chiazaad
- 40 gram geraspte kokosnoot
- 1 theelepel kaneel
- 80 ml ahornsiroop
- 60 ml extra vierge olijfolie
- 1 zakje vanillesuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe de havermout, pecannoten, amandelmeel, zaden & pitten, kokosrasp en kaneel in een grote kom en meng goed. Voeg de ahornsiroop, olie en vanille toe en meng voorzichtig.
- Verdeel het mengsel over 1/2 bakplaten en spreid gelijkmatig uit.
- Bak gedurende 15 minuten.
- Roer het mengsel door en bak nog eens 10-15 minuten of tot de granola goudbruin en knapperig is.
- Laat afkoelen op de bakplaten.
- Eetse!
Ik ben niet de beste food-fotograaf/food blogger, maar ik kan wel lekkere dingen maken! Dat telt, toch? 😉 Dus mocht jij het ook maken, vind ik het leuk als je dat met mij deelt!
Je kan meer recepten vinden, onder het kopje ‘recepten’. Ook heb ik enkele gratis downloads!