Amalfikust glutenvrij

Glutenvrije restaurants in de Amalfikust

Afgelopen zomer was ik met mijn vriend twee weken naar de Amalfikust. Vooraf had ik al een aantal restaurantjes opgezocht via Google, een blog, en een Italiaanse glutenvrije app. De app was eigenlijk alleen een bevestiging op wat ik al vond op Google. Echter, vond ik het nog wel erg kaarig met wat ik vond, en viel mijn glutenvrije pizza droom een beetje in duigen. Maar dat is helemaal goedgekomen, en kan ik hierover een mooie top 5 maken.

Wij verbleven in een B&B in Pimonte, en gingen vanuit daar met de auto naar alle dorpjes. Van elk stadje waar wij zijn geweest of toevallig langskwamen, had ik vooraf een aantal opties gemarkeerd. Hieronder zal ik per dorpje neerzetten, welke ik had gemarkeerd. Waarschijnlijk zijn er nog een aantal meer, maar dan heb jij ook alvast een fijne basis.

Glutenvrije restaurants Amalfikust

Onderstaand vind je alle dorpjes waar wij zijn geweest. Vooraf heb ik veel gepind, maar we hebben niet overal gegeten. Echter, heb ik wel zorgvuldig alles uitgezocht van tevoren :)!

Pimonte (en vlakbij Pimonte)

 • Il Trifoglio Di Romano Lucia (glutenvrije pasta/pizza, krijgt plek 3 voor de pizza en plek 1 voor pasta)
 • Terrazza 98
 • Ristorante Pizzeria da Silvia (glutenvrije pizza, plek 4)
 • Pizzeria Flli Mascolo Dal 1995 (hebben wij niet gegeten, maar stond wel op het lijstje met glutenvrije pizza)
 • Pizzeria Enzo & Bruno (glutenvrije pizza, plek 2)

Pompei (veel glutenvrije keuzes in Pompei, maar deze 3 had ik gepind)

 • The Dream 64
 • Alleria Pizzeria Newpolitana (echt de lekkerste glutenvrije pizza, plek 1)
 • Pompei Centrale Pizzeria Hamburger Bistrot

Sorrento

 • Frankie’s Pizza Bar Sorrento Brunch & Vegan
 • Ristorante Pizzeria S. Antonino

Agerola (hier reden wij vaak doorheen)

 • L’Angolo dei Sapori ( het was een oke pizza, krijgt plek 5)
 • Rabbit (stond goed aangeschreven in de glutenvrije app)

Amalfi (niet gegeten, wel gepind op maps)

 • Pizzeria Donna Stella
 • Trattoria dei Cartari
 • Ristorante La Perla
 • Da Maria
 • Le Palme (Atrani)

Ravello

 • Mimí Pizzeria&Cucina /Mimí b&b (salade gegeten, was erg lekker)
 • Ristorante Vittoria

Maiori

 • Osteria & Pizzeria dell’Olmo
 • Cafè Marcel (schijn je glutenvrije snacks ook te hebben)

Salerno

 • Arienzo Pasticceria Senza Glutine (glutenvrije bakker)
 • Pizzeria Antica Bagnara (Vietri sul Mare)
 • Il Principe e la Civetta (Vietri sul Mare)

Enjoy!

recent posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

kookboeken favoriet