tips groente

7 tips om meer groente te eten

Vind je het lastig om meer groente te eten? Of vind je dat je al genoeg groente eet, maar wil je het meer gaan toepassen? Uit grootschalige langlopende studies blijkt dat het eten van groenten gunstig is voor de gezondheid. Er werd gekeken naar het risico op ziektes bij mensen die veel groenten aten in vergelijking tot mensen die weinig groenten aten. Dus let’s go, ik geef je een paar tips om meer groente te eten!

Mensen die veel groenten eten hebben een lager risico op hart -en vaatziekten, beroerte, darmkanker en bij een hoge consumptie van groene bladgroenten ook een lager risico op diabetes en longkanker. 

De gezondheidswinst was in deze studies het grootst wanneer minstens 250-300 gram groenten per dag werd gegeten. Gemiddeld eten we maar 120 gram groenten op een dag. Weinig, toch? Aan hoeveel denk jij dat je komt? En ben je benieuwd of je dat nog kan verdubbelen? Maar hoe zorg je hiervoor?  Hieronder in deze blog 7 tips voor het eten van meer groente.  

  • Zet je boterhammen een keer aan de kant en kies een salade als lunch. Zoek je inspiratie? Ik kijk zelf vaak op Pinterest!
  • In plaats van boterhammen, kan je ook een keer wraps eten. Vul deze  voor extra volume door middel van bladgroenten; zoals sla, spinazie of kool. 
  • Verklein je portie koolhydraten bij de avondmaaltijd en verdubbel de portie groente. Dit hoeft natuurlijk niet voor hetzelfde, maar maak een extra rauwkost salade bij of voeg een andere groente toe. Zo heb je ook gelijk wat meer kleur op je bord.
  • Kies groenten als tussendoortje. Je kan natuurlijk kiezen van komkommer, radijsjes of worteltjes etc. Vind je dat te saai? Dip ze eens in hummus, dit heb je tegenwoordig in veel verschillende smaken.
  • Verwerk groente in je ontbijt of bak met groente. In mijn e-book vind je een smoothie met spinazie en een brownie met canneloni bonen. 
  • Eet je toch boterhammen? Maak een bouwwerk met bijv. sla/komkommer/tomaat. 
  • Of een soep als lunch. Maak een soep op basis van verschillende groenten die jij lekker vindt. 

Welke van de tip ga je toepassen? Ik ben benieuwd! Mocht je nog vragen hebben en/of opmerkingen, neem contact met mij op!

recent posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.