Ga terug
Afdrukken

Rabarber compote

Ingrediënten

  • 200 gram rabarber
  • 50 gram sukrin
  • 10 gram maizena
  • 100 ml water

Instructies

  • Maak de rabarber schoon: verwijder de bovenkanten en de onderkanten en trek eventuele harde draden eraf. Spoel de stengels daarna schoon onder de kraan.
  • Snijd de rabarber vervolgens in stukken.
  • Verwarm 100 ml water in een pan en voeg hier de rabarber en de sukrin aan toe.
  • Zet het vuur laag en laat de pan zo’n 30 minuten op het vuur staan. Roer het wel af en toe even door!!
  • Los de maïzena op in 2 el koud water en roer totdat het helemaal is opgelost. Voeg dit toe aan de rabarber en laat het geheel nog 5 minuten op het vuur staan.
  • Als je rabarber compote klaar is kun je het natuurlijk meteen eten, of je laat het even afkoelen en plaatst het in de koelkast voor een later moment.