Ga terug
Afdrukken

Lemon Poppyseed yoghurt cake

Ingrediƫnten

  • 3 stuks eieren
  • 100 gram suiker
  • 1 zakje vanilliesuiker
  • 150 gram havermeel
  • 100 gram amandelmeel
  • 200 milliliter halfvolle yoghurt
  • 60 milliliter zonnebloemolie
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel bakingsoda
  • 2 theelepels maanzaad
  • 1 citroen

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 200 graden en bedek je cakevorm met bakpapier.
  • Mix de eieren, suiker en vanillesuiker tot een luchtig geheel
  • Voeg de havermeel, amandelmeel, halfvolle yoghurt, bakpoeder, baking soda en de zonnebloem toe. Mix het geheel goed door tot een glad beslag.
  • Doe de maanzaad erbij en spatel het door het beslag heen
  • Maak de citroen schoon, en rasp ongeveer een halve citroen boven het beslag.
  • Voeg het sap van een halve citroen toe aan het beslag. Meng alles nog goed door.
  • Zet de vorm 45 tot 60 minuten in het midden van de oven.
  • Controleer de cake na 45 minuten met een sate prikker. Komt de sate prikker er schoon uit? Dan is je cake klaar! :)