Ga terug
Afdrukken

Amandelcake met magere kwark

Ingrediënten

  • 50 gram margarine
  • 3 stuks eieren
  • 125 gram honing
  • 100 gram havermeel
  • 100 gram amandelmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 250 gram magere kwark naar keuze aardbei
  • Vers fruit naar keuze

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 °C. Klem een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm. Ik gebruikte een kleine springvorm.
  • Smelt de margarine.
  • Klop de eieren los met de honing.
  • Voeg het havermeel toe samen met het amandelmeel, de margarine, vanillesuiker, baking soda, bakpoeder en een snufje zout met het eimengsel.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de springvorm en bak ca. 35 min. in het midden van de oven gaar. Controleer na 30 min. of de cake gaar is. Steek hiervoor de satéprikker in het midden van de cake. Als hij er schoon uitkomt, is de cake gaar. Neem de cake uit de oven en laat in 1 uur helemaal afkoelen.
  • De cake afgekoeld? Dan kan je bij het serveren het aftoppen met magere kwark, bijvoorbeeld aardbei, en wat vers fruit!