Go Back
Afdrukken

Granola bar

Ingrediënten

Pinda-mengsel

  • 100 gram honing/ahornsiroop
  • 100 gram pindakaas hierbij kan je natuurlijk veel in variëren in verschillende notenpasta’s.
  • 30 gram margarine/kokosolie

Droge ingredienten

  • 140 gram havermout
  • 20 gram lijnzaad/chiazaad
  • 20 gram kokosrasp
  • 70 gram gehakte noten
  • 1 theelepel kaneel
  • snuf zout
  • 50 gram chocolade puur / choco drupels

Instructies

  • Doe de ahornsiroop/honing, pindakaas en margarine/kokosolie samen in een pan en smelt op laag vuur tot een gladde massa. Zet het vuur uit en laat het mengsel een paar minuten afkoelen zodat het niet meer te heet wordt. (dit kan overigens ook in de magnetron, mocht je deze hebben)
  • We willen het mengsel daarna iets laten afkoelen, zodat het mengen makkelijker wordt gemaakt.
  • Doe de noten in een keukenmachine en pulseer verschillende keren om ze tot een kruimelige textuur te "hakken" - een paar grotere stukken zijn een goede zaak - meng niet te veel!
  • Heb je geen keukenmachien? Dan kan dit ook met een snijplank + mes.
  • Meng in een grote kom ALLE droge ingrediënten tot de chocolade druppels/stuk chocolade.
  • Voeg het gesmolten pindamgensel toe.
  • Hak de chocolade / voeg de chocoladedruppels toe aan het geheel. En spatel dit erdoorheen. Hou nog wat chocolade over, om mee te versieren.
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier.
  • Spatel het mengsel in de bakvorm en strijk glad.
  • Plaats 1-2 uur in de vriezer
  • Na deze periode, kan je het mooi in repen snijden en ervan genieten!