Ga terug
speculaas bananenbrood
Afdrukken

Speculaas bananenbrood

Ingrediënten

  • 3 stuks rijpe bananen
  • 3 stuks eieren
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 100 gram amandelmeel
  • 150 gram havermeel / boekweitmeel / glutenvrije meel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 2 theelepel speculaaskruiden
  • 1 snuf zout
  • 5/6 stuks glutenvrije speculaasjes Holland & Barrett of YAM

Instructies

  • Pureer de bananen tot een papje. Voeg de eieren, één voor één, samen met de vanillesuiker toe.
  • Voeg het amandelmeel, havermeel, bakpoeder, baking soda, speculaaskruiden en zout toe. Meng dit door het beslag tot het helemaal is opgenomen.
  • Spatel 3/4 van de fijngehakte/gemalen speculaasjes door het beslag en verdeel over in een ingevet cakeblik. Strijk glad en strooi de overige gemalen speculaasjes eroverheen.
  • Bak het speculaas bananenbrood in 40 minuten op 180°C graden (boven- en onderwarmte) gaar. Een houten prikker moet er schoon uitkomen.