Ga terug
Afdrukken

Bananen chocolade taart

Ingrediënten

  • 4 stuks eieren
  • 3 eetlepel ahornsiroop/honing/suiker
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 3 stuks rijpe bananen
  • 100 gram amandelmeel of glutenvrij meel / boekweitmeel
  • 100 gram havermeel
  • 200 gram lactosevrije kwark
  • 4   theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 2 eetlepel cacao poeder
  • handje noten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden
  • Bekleed de springvorm met bakpapier
  • Klop de eieren, vanille suiker, het zoetmiddel samen voor 5 tot 10 minuten luchtig met een mixer.
  • Prak de bananen met een vork tot een papje.
  • Voeg de kwark, de specerijen, bakpoeder, zout en de melen door de bananen.
  • Vervolgens voeg je het luchtige ei-mengsel bij het bananenmengsel. Doe dit wel met beleid, anders ben je de luchtigheid kwijt. Gebruik hiervoor een spatel.
  • Giet de helft van het mengsel in het bakblik. Strooi hier vervolgens de noten overheen.
  • Roer de cacaopoeder door het overgebleven mengsel heen en giet ook dit in de bakvorm.
  • Zet de taart in de oven en bak deze zo’n 40 minuten.