Ga terug
Afdrukken

Lemon poppyseed bananenbrood

Ingrediƫnten

  • 100 gram dadels
  • 2 stuks eieren
  • 3 stuks overrijpe bananen geprakt
  • 6 eetlepels verse citroensap
  • 150 gram amandelmeel
  • 50 gram havermeel
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 Snufje zout
  • 2 eetlepels maanzaad
  • Citroenschil van 1 hele citroen
  • 1 theelepel vanille extract of vanille suiker

Instructies

  • Verwarm als eerst de oven voor op 190 graden.
  • Bedek vervolgens een cakevorm met bakpapier.
  • Pureer /hak de dadels (in een mixer).
  • Prak de bananen in een beslag kom, en voeg de dadels bij de geprakte bananen.
  • Voeg vervolgens de eieren een voor een toe, tussen elk ei mixen.
  • Voeg daarna het citroensap, amandelmeel, havermeel, baking soda, vanille, zout, maanzaad en citroenschil toe. Goed mixen!
  • Doe het beslag daarna in de bakvorm en verdeel nog wat extra maanzaad over het brood.
  • Bak het lemon poppyseed bananenbrood vervolgens ongeveer 60 minuten