Ga terug
rabarber bananenbrood
Afdrukken

Rabarber bananenbrood

Ingrediënten

  • 100 gram rabarber compote zelfgemaakt (zie recept)
  • 3 stuks eieren
  • 3 stuks bananen geprakt
  • 200 gram havermeel of ander meel naar wens
  • ½ theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel vanille extract of poeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 50 gram gehakte nootjes +10 gram topping
  • halve appel in stukjes

Instructies

  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Maak de rabarber compote. Zie hiervoor het andere recept
  • Prak de bananen in een beslagkom en voeg daarna een voor een de eieren toe. Mis elke keer na toevoegen van een ei.
  • Doe de droge ingrediënten in een andere kom en roer alles door elkaar.
  • Voeg alle ingrediënten inclusief 200 gram afgekoelde rabarbermoes samen.
  • Mix tot een romig deeg.
  • Snij de appel in stukjes, verdeel 3/4 van de stukjes door het beslag heen. Doe dit met een spatel.
  • Leg wat bakpapier in het cakeblik en schep het deeg erin. Strooi nog enkele nootjes en appel stukjes over het bananenbrood.
  • Zet ongeveer 40 minuten in de oven.