Ga terug
glutenvrije cheesecake sinterklaas kruidnoten
Afdrukken

Glutenvrije sinterklaas cheesecake

Ingrediƫnten

  • 500 gram roomkaas light of kwark met een smaakje naar keuze
  • 50 gram suiker
  • 125 ml sour cream/zure room
  • 3 stuks eieren
  • 2 theelepel koek- en speculaaskruiden
  • 220 gram glutenvrije kruidnoten (en paar extra voor de versiering)
  • 100 gram appelmoes
  • 2 stuks appels
  • 0,5 theelepel kaneel
  • 1 handje rozijnen
  • 1 eetlepel suiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Verkruimel de kruidnoten of speculaasjes in een keukenmachine.
  • Doe de roomkaas/kwark, sour cream, koek- en speculaaskruiden en suiker in een kom. Meng het geheel met een mixer tot het goed gemixt is. (proef ook of je het zoet genoeg vindt. Je kan altijd extra suiker of zoetstof toevoegen)
  • Voeg daarna 1 voor 1 de eieren toe. Schep het beslag in de springvorm en zorg dat het mooi verdeeld is.
  • Zet de cheesecake voor ongeveer 60 minuten in de oven. Als de cheesecake na 60 minuten klaar is, dan laat je de ovendeur dicht en laat je de cheesecake in de oven nog minimaal een uur afkoelen. Zo voorkom je hopelijk dat de taart gaat scheuren. Laat de cheesecake daarna nog een tijdje op je aanrecht afkoelen.

De cheesecake serveren

  • Vlak voordat je de taart gaat serveren is het tijd om de topping van gebakken appel te maken.
  • Schil de appel en snijd in blokjes.
  • Doe een klontje boter in de pan.
  • Doe de appel met een beetje kaneel en suiker in de pan, en bak ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Verdeel de gebakken stukjes appel en wat rozijntjes over de taart. Je kan de taart nog extra versieren met wat extra kruidnoten of chocolade kruidnoten