Ga terug
speculaas cheesecake
Afdrukken

Glutenvrije speculaas cheesecake

Ingrediënten

Vulling

  • 500 gram roomkaas light of kwark met een smaakje
  • 100 gram basterdsuiker (witte)
  • 125 ml sour cream/zure room
  • 3 stuks eieren
  • 2 theelepels koek- en speculaaskruiden

Bodem

  • 250 gram (glutenvrije) speculaaskoeken  (en paar extra voor de versiering)
  • 50 gram margarine

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Verkruimel de speculaasjes in een keukenmachine
  • Smelt ondertussen de margarine, en voeg deze bij de speculaasjes en roer dit door
  • Doe het mengsel op de bodem van de springvorm, maak deze plat met de achterkant van een lepel.

Vulling

  • Doe de roomkaas/kwark, sour cream, koek- en speculaaskruiden en suiker in een kom. Meng het geheel met een mixer tot het goed gemixt is. (proef ook of je het zoet genoeg vindt. Je kan altijd extra suiker of zoetstof toevoegen)
  • Voeg daarna 1 voor 1 de eieren toe. Schep het beslag in de springvorm en zorg dat het mooi verdeeld is.
  • Zet de cheesecake voor ongeveer 60 minuten in de oven. Als de cheesecake na 60 minuten klaar is, dan laat je de ovendeur dicht en laat je de cheesecake in de oven nog minimaal een uur afkoelen. Zo voorkom je hopelijk dat de taart gaat scheuren. Laat de cheesecake daarna nog een tijdje op je aanrecht afkoelen.
  • Als de cheesecake is afgekoeld, kan je deze versieren met de extra speculaas. Ook kan je bijvoorbeeld nog extra versieren met honing.