Ga terug
Afdrukken

Chocolade bananenbrood

calorieën 130kcal

Equipment

  • Oven
  • Bakblik
  • (Hand)mixer

Ingrediënten

  • 3 Bananen
  • 3 Eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 snuf zout
  • 150 gram boekweitmeel
  • 100 gram amandelmeel
  • 30 gram cacao poeder
  • 30 gram choco drops of cacao nibs (versiering)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Pureer de bananen tot een papje. Voeg de eieren, één voor één, samen met de vanillesuiker toe. Mix het geheel tot een luchtig beslag
  • Voeg het amandelmeel, boekweitmeel, bakpoeder, baking soda en zout toe. Meng dit door het beslag tot het helemaal is opgenomen.
  • Voeg de cacaopoeder toe. Meer of minder kan altijd, maar dat is naar eigen smaak!!
  • Spatel het beslag in een bakblik en verdeel de cacaonibs over de bovenkant
  • Bak het choco bananenbrood in 40 minuten op 180°C graden (boven- en onderwarmte) gaar. Een houten prikker moet er schoon uitkomen.