Ga terug
Afdrukken

Standaard bananenbrood

calorieën 120kcal

Equipment

  • Oven
  • Bakvorm
  • (Hand)mixer

Ingrediënten

  • 4 Bananen 1 banaan 'ter versiering'
  • 3 eieren
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 200 gram boekweitmeel/havermeel/glutenvrije meel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 60 gram appelmoes
  • 1 snuf zout

Instructies

  • Verwarm de over voor op 180 graden.
  • Pureer 3 bananen tot een papje met een vork
  •  Voeg de eieren, één voor één, samen met de vanillesuiker toe.
  • Mix het mengsel tot een verder papje
  • Voeg het meel, bakpoeder, baking soda, appelmoes en zout toe. Meng dit door het beslag tot het helemaal is opgenomen.
  • Pak je bakvorm, vet deze in, of doe er bakpapier in.
  • Spatel het beslag in de bakvorm.
  • Snij de 4e banaan over de lengte en leg deze leuk bovenop!
  • Bak het bananenbrood in 40 minuten op 180°C graden (boven- en onderwarmte) gaar. Een houten prikker moet er schoon uitkomen.