Ga terug
Afdrukken

Brood bodem cheesecake

Porties 1 persoon

Equipment

  • Oven
  • Mini bakblikje

Ingrediƫnten

Bodem

  • 1 snee Boterham (glutenvrij)
  • 1 stuk Ei
  • 1 theelepel maizena
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille suiker

Vulling

  • 250 gram magere kwark lactosevrij
  • 10 gram pindakaas
  • 4 blaadjes gelatine
  • 3 gram stevia / zoetstof / zero siroop
  • 10 gram gehakte gemengde noten - versiersel

Instructies

Bodem

  • Snij het brood in blokjes van 1x1
  • Doe het brood in een bakje met de overige ingredienten voor de bodem
  • Roer het door elkaar heen
  • Doe het mengsel in het bakblikje
  • Zet het voor 10 - 15 min in een voorverwarmde oven van 160 graden
  • Laat het hierna afkoelen.

Vulling

  • Leg ondertussen de gelatine blaadjes in het water en volg de instructies op de verpakking van de gelatine voor een koude bereiding.
  • Meng de pindakaas en de stevia door de magere kwark heen. Proef of je het zo lekker op smaak vindt, zo niet. Voeg gewoon wat extra toe! :)
  • Zodra de bodem is afgekoeld, kan je de vulling (inclusief de gelatine, welke je bij het mengsel hebt gedaan), in de bakvorm doen.
  • Zet minimaal 4 uur in de koelkast
  • Top het af met wat noten!