Ga terug
Afdrukken

Chocoladecake met dadel

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 12
calorieën 198kcal

Ingrediënten

  • 3 stuks eieren
  • 50 gram suiker
  • 170 gram havermeel
  • 100 gram amandelmeel
  • 25 gram cacao
  • 225 gram magere kwark (skyr vanille)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snuf zout
  • 25 gram dadels, in stukjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Bekleed de bakvorm met bakpapier
  • Klop de eieren met de suiker op
  • Voeg daarna de rest toe, tot en met de snuf zout, tot een mooi beslag
  • Snij de dadels in stukjes, of gebruik de dadelpasta van Koro, en snij deze in stukjes.
  • Spatel de stukjes door het beslag.
  • Je zou eventueel ook nog chocolade druppels / noten kunnen toevoegen.
  • Doe het beslag in de bakvorm, en versier bijvoorbeeld nog met extra chocolade/noten.
  • Zet de cake in de oven voor ongeveer 40-45 minuten. Je kan na 40 minuten even checken of een sate prikker er schoon uitkomt.