Ga terug
Afdrukken

Risotto

Ingrediƫnten

  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 broccoli
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blokje bouillon
  • 300 gram kipfilet in blokjes/reepjes of kabeljauwfilet
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden of Funghi kruiden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 300 gram risotto
  • 800 ml water
  • enkele champignons

Instructies

  • Snij de courgette, ui, champignons en maak kleine roosjes van de broccoli
  • Pak een koekenpan, en fruit de ui, champignons en pers de knoflook in de olijfolie.
  • Mocht je kipfilet gebruiken, bak deze mee met de ui en knoflook. Mocht je het met vis eten, dan maak ik deze vaak aan het einde in een aparte koekenpan klaar.
  • Voeg Italiaanse kruiden toe! :)
  • Als de kip beetje bruin is, voeg de courgette toe. Bak dit een beetje mee
  • Mocht het er allemaal lekker uitzien, voeg de 300 gram risotto erbij. Schep dit rondom door de courgette etc. heen.
  • Voeg het bouillonblokje erbij, en 500 ml water. Laat het pruttelen.
  • Zet het vuur niet te hoog, maar ook niet te laag. Het moet een beetje pruttelen, maar niet mega hard koken.
  • De risotto, van de AH, moet 20 min. In de tussentijd doe ik de het doorroeren, en voeg ik na 5 min koken de broccoli erbij, en weer roeren.
  • Elke 5 min roer ik het door, en in de tussentijd voeg ik ook elke keer wat water bij.
  • Je merkt dat de risotto klaar is, als het een beetje begint te plakken aan de pan. Het zetmeel gaat namelijk uitzetten, waardoor het plakkerig wordt.
  • Mocht je vis erbij eten, dan maak ik dit tegen het einde aan, in een aparte koekenpan met extra Italiaanse kruiden
  • Soms voeg ik aan het einde nog witte kaas toe, zelf ben ik daar wel fan van!